Arkiv

Islykter

islykt01 Før i vinter så var vi på hyttetur på Dovrefjell sammen med deler av familien. Der laget jeg islykt sammen med tantebarna. Jeg fikk ideen i en blgg, men husker desverre ikke hvor hen. Lykten ble laget ved å fylle vann i 1 1/2 liters kartonger og tilsette rikelig med konditorfarge. Jeg tror kanskje jeg tilsatte litt for mye farge, for noen av isblokkene avga litt farge da jeg tok vekk kartongen.

Kartongene ble satt til frysing ute på trappen og når de var frosset helt igjenom, så tok vi av kartongen og satte dem i en ring.

Jeg har også hørt om noen som har laget fakkellykter ved å fylle en 10 liters bøtte omtrent halvveis opp og la den stå ute til den var halvveis frosset. Dvs at den fryser i bunnen og i kantene først, slik at det blir ett hull i midten. Så tas isen ut av bøtten og en tent fakkelboks settes i hullet.

One Response to “Islykter”

  • liti:

    Det er kjempeenkelt med en 10 litersbøtte.
    Jeg bruker så og si full bøtte. Skylles i dusjen før bøtta snus ute. Jeg har gjerne brukt øks for å få ut «overskuddsvann» og få en fin kant. Jeg har som regel brukt vanlig stearinlys, men fakkel går sikkert fint det også.

Spam