Arkiv

Finnlandshetten er ferdig.

finnlandshette02

Min salige bestemor pleide å si at «Når solen går ned i vest, da jobber den late best»  Hvis dette er sant, så er nok jeg en del av den late delen av befolkningen. Jeg jobber nemlig best på kvelds og natterstid.

Denne kvelden og natten har gått med til å gjøre ferdig Finnlandshetten jeg har holdt på med de siste dagene.  Det er like greit at nevøen ikke ønsket seg en slik, for det er ett typisk  jeg-har-gjort-det-en-gang-prosjekt.  Det var veldig greit å strikke denne første for å se hvordan den ble, men jeg tror ikke jeg kommer til å strikke så mange flere med det første.

 

 

 • Oppskrift: Fra Rauma (tror jeg)
 • Garn: Dale Freestyle
 • Pinne: 4 1/2

Nå vakler jeg mellom å prøve meg på mine første tå-opp sokker og å komme meg videre på de to sjalene som ligger her og skuler på meg. :-)

16 Responses to “Finnlandshetten er ferdig.”

 • Nena:

  Den var fin! Jeg likte fargen kjempegodt! Var den bare i barnestr? Jeg kunne tenkte meg en slik til meg selv, jeg er ofte ute i skikkelig ruskevær :-) Ønsker deg en hyggelig romjul videre :-)

 • Kate:

  Den ble jo fin da. Det ordtaket har jeg også hørt, mange ganger, jeg hører nok også til den late delen av befolkningen, så da er vi to, iallfall.

 • Takk for hilsen i bloggen min – kajakk og padling er en helårsaktivitet så lenge man har skikkelig bekledning (tørrdrakt) og vannet ikke er frosset til is ;-)
  Man bør også kunne redningsteknikker ganske bra for trygghets skyld.
  Anbefaler ingen slik en av deltagerne på turen gjorde: pyntet seg fint med trange sexy jeans og «fin» strikkelue med pelskant. Ikke mye sikkerhets-tenking når man gjør sånt … i minusgrader er ikke vanntemp. noe å sjanse med – nå gikk det jo bra – man kan si lykken var bedre enn forstanden da…

  Likte finlandshetta di! Strikket tidligere spissluer med mønster til Løve-garn.
  De var også greie, men også ganske kjedelige å strikke.
  Det hadde vært moro med treff igjen, men når jeg jo har flyttet så er det ikke helt samme muligheten. Det er jo ca 17 mil Dalen-Hokksund og så din vei…
  Men si veldig gjerne i fra om du er på min kant av verden. Noen gang i Bø, Seljord, eller mot Haukeli?

 • medina:

  Fin finnlandshette du har strikka, og nydelig farge;). Kikka litt rundt her, og jeg er imponert over den hakkinga di ( det hørtes feil ut å si det sånn) Dukkekjolen din var nydelig.

 • Pappa pleide å si det samme ordtaket og det var ikke alltid så positivt å høre som barn, men nå er det greit – Er nok litt som deg jeg også.
  Hetten ble kjempefin og jeg er sikker på at den passer niesen.

 • Dette ordtaket brukte mor min på meg og når eg var liten då synest eg det var felt. Men når eg som voksen ser kor mykje eg får gjort på ettermiddager og kvelder så ser eg at det er ein svært posetiv egenskap å kunne utnytte heile dagen ikkje berre dei korte timane mellom 9- 16. Liker betre eit uttrykk som ei gamal helsesyster her hadde når vi klaga over babyer som trengte mindre søvn enn kva vi gjorde sjølv. » Det blir aldri ein energibundt av ei sovedokke». Denne trøster eg meg altid med.

 • Så lekker den ble, og sikkert god og varm. Med hilsen fra asterix.

 • Hei den ble bare så herlig og for en lekker farge…ha en forsatt god romjule ferie… og et godt kreativt år i 2009

 • mona:

  Jeg «jobber» mest om kvelden når ungene sover jeg, dagene går jo med til så mye annet. Men det er vel kanskje det på dagtid som er mest jobb, for vår generasjon er jo håndarbeid hobby og avslapping.

  Finlandshetter er veldig greie plagg når det er kaldt, og denne så jo fin ut den. :o)

 • Kjempe flott hette du har laget.
  Og takk for hilsen på bloggen.
  Ha et godt nytt år.

 • nitus:

  Finlandshetten ble skikkelig fin, den varmer sikkert godt.

 • sol:

  Får håpe noen får glede av den, selv om ikke du trivdes så godt med den ;)

 • Fin hette – tror jeg skulle hatt en slik selv jeg….

 • Finlnadshetta var fin den da. Utrolig praktisk plagg for aktive små (og sikkert store også). Ikke faller de av, og ikke sklir de rundt. Jeg driver med en til min 6-åring nå. Den forrige er utslitt :)

 • Den ble da fin. Vi skulle ha hatt en slik her nå. Det er 15 kalde grader i Koppom hvor vi bor.

  Og så vil jeg ønske deg og dine et godt nyttår.

 • He he, er nok ganske lat jeg også da :)Kjempefin finlandshette, ønsker meg en sånn i kveld. Det er over 15 minus ute, brrr. Ønsker deg også et kjempegodt nytt år.

Spam