Arkiv

Trekk til fyringsbrikett-boks

Jeg hadde mer Eskimo på lager, så jeg bestemte jeg for å prøve meg på en hakket variant av fyringsbrikettboks-trekket også. I Hakke-og pjonegruppen på Facebook fikk jeg tips om hvordan en kan hakke fletter og etter en liten prøvelapp, så la jeg i vei. Hvordan du kan hakke fletter ser du HER. 

IMG_3875

 

Dette er en type prosjekt som kan  lages på alle pinnetykkelser og med hvilket garn du vil. Jeg begynte med å hakke stripen med fletten først: Jeg hakket min over 14 masker slik: 2 strikkemasker (inkl kantmasken) 2 vrange, 6 strikkemasker, 2 vrange, 1 strikkemaske og kantmasken). Jeg vred fletten hver 5 omgang.

For at det skal bli lettere å plukke opp masker etterpå, er det lurt å stikke hakkekroken under begge maskeleddene når du hakker den siste kantmasken. Det gir en penere kant med kjedemasker.

Hakk fletten til ønsket lengde og fell av. Nå plukker du opp masker på hver langside av  fletten og hakker vanlig to-krokshakking til du har ønsket omkrets på trekket. Jeg regnet ut hvor mye jeg skulle hakke på hver siden på denne måten: Omkretsen på boksen er 39 cm. For å få litt strikk i to-krokshakkingen så ville jeg at omkretsen på trekket skulle være ca 37 cm.  Stripen med fletten var ca 10 cm.

Regnestykket  blir da 37-10= 27.

27/2 = 13,5 cm på hver side

For at det skal bli penest mulig i sammenhakkingen midt bak, er det greit å passe på at du feller av når du har rettmaskene på retten på den ene siden av fletten og på vrangen på den andre halvparten.

Fell av, fest alle tråder og hakk eller sy sammen midt bak. Jeg valgte å hakke kantene sammen med luftmasker og bare i de innerste maskeleddene – dvs de to maskeleddene som legger mot hverandre når du legger rettside mot rettside.

Det hadde vært fint å få tilbakemeldinger på om denne forklaringen er til å begripe for andre enn meg selv Smilefjes

  • Oppskrift: Min egen
  • Garn: Drops Eskimo
  • Pinne: 9 mm to-krokspinne.

4 Responses to “Trekk til fyringsbrikett-boks”

Spam