Arkiv

PPOnsdag: Sikkerhetskopi av bilder

pponsdag-knapp

 

PPOnsdag går ut på å vise fram ett prosjekt man holder på med, i bloggen sin på onsdager. PPOnsdag står for PågåendeProsjekterOnsdag, altså at man blogger ett prosjekt man holder på med, på onsdag. Og det trenger ikke være strikking det er snakk om, kan være hva som helst, så lenge det er noe du holder på med, og som ikke er avsluttet.”

Dette er i aller høyeste grad ett pågående prosjekt hos meg. Jeg har vært veldig dårlig på å ta sikkerhetskopier og det har vel vært mer flaks enn vett som har gjort at jeg ikke har mistet flere bilder og dokumenter enn jeg har.

For en stund siden kjøpte jeg meg en veldig smart “hjemme-server” slik at maskinen skulle ta sikkerhetskopi flere ganger i uken – og som i tillegg kunne brukes som ekstra lagerplass. Det var jo veldig smart – helt til jeg plutselig oppdaget at PC-en min hadde mistet kontaken med serveren og at grunnen var at den disken som sikkerhetskopiene lå på var ødelagt.

IMG_1649

Heldigvis hadde jeg fortsatt kopi at de viktigste bildene på PC-en, men jeg mistet en god del hverdagsbilder og mange oppskrifter. Derfor skal jeg nå i gang med gamle måten – brenne ut bildene på DVD. Plater og cover er kjøpt inn, så nå er det bare å komme i gang.

3 Responses to “PPOnsdag: Sikkerhetskopi av bilder”

 • mimouna:

  Huffda, det var jo dumt. Bra du fikk reddet det viktigste i alle fall.

  Fine maskemarkører du hadde kjøpt, Mono sine er de beste. :)

 • Det er kjipt å miste bilder altså. Det minner meg på at jeg må kopiere over back-up til eksterndiskene mine igjen.
  Prøver å være flink å ha alle bilder 3 plasser før jeg sletter de fra kameraet.
  Legger inn link til deg i ukas innlegg jeg. Var litt sent ute denne gangen…

 • heisann =) Og takk for besøket i bloggen min :D
  Sikkerhetskopiere bilder er innlysende kjempelurt :p Selv har jeg ingen bilder fra det første året etter jeg fikk datteren min annet enn de få bildene jeg hadde fremkallet…. Kjempekjedlig … Jeg har et webhotell som jeg laster opp de fineste bildene og alle LOene mine =)

Spam