Arkiv

Hakkus er ferdig.

IMG_3073

I kveld fikk jeg Hakkus nr 2 av hakkekroken. Jeg hadde planer om å ta utendørsbilder til Sommer-alongen på Hobbyforum, men værgudene syntes ikke det var en god ide, så det får heller bli en annen gang.

Akkurat nå vurderer jeg om jeg skal laget en heklet kant nederst eller ikke.

  • Garn: Drops Delight (2 nøster)
  • Hakkekrok: 4,5 mm
  • Oppskrift: Egen (se under)

 

IMG_3080

Slik gjør du: Legg 5 masker. Øk en maske i høyre kant * hver 3 omgang til du har brukt opp nesten hele første nøstet eller til skjerfet har halvparten av den lengden du ønsker. Fell en maske i høyre kant ** hver 3. omgang til du har igjen 5 masker. Hakk 3 omganger og fell av.

* Du kan øke på 2 måter; Hvis du legger ut en luftmaske utenfor kantmasken vil du få en litt ujevn kant, mens hvis du øker i mellom første og andre loddrettmaske vil du få en jevnere kant.

** Du kan felle på to måter; Hvis du feller av den ytterste masken som du gjør når du skal felle av får du en litt ujevn kant, mens hvis du strikker kroken under 2 og 3 loddrettmaske samtidig, kaster på og drar tilbake, vil du få en jevnere kant.

Comments are closed.

Spam