Arkiv

Vinhøne – del 1

hone01Påsken nærmer seg med stormskritt og det betyr fjørkre og friske farger. Jeg synes de tovede vin-hønene fra Sandnes er morsomme, men samtidig hadde jeg lyst til å hakke litt igjen, så jeg bestemte meg for å prøve å lage min egen variant.  Garnvalget ble pt3 og jeg valgte å bruke 6mm hakkepinne. Jeg tok utgangspunkt i strikkeoppskriften og la i vei. Planen var å tove hønen lett etter at den var ferdig.

Prøvelapper er jo som kjent ikke min sterke side, men jeg la opp ett maskeantall som skulle gi meg ca riktig omkrets. Bunnen ble hakket i vanlig flathakking med forkortede rader/kiler. I etterkant har jeg oppdaget at bunnen nok er litt liten, men det oppdaget jeg ikke før jeg var ett stykke opp på kroppen, så det får bli som det blir.

Jeg la opp 15 masker og hakket kiler over 3 og 3 masker og da ble bunnen omtrent 20 cm i diameter. 

Neste trinn var kroppen. Ettersom jeg er omtrent like lite glad i å feste tråder som å lage prøvelapper, så bare plukket jeg opp masker rundt kanten av bunnen. Kroppen hakket jeg fram og tilbake i vanlig tokroks-hakking. Når jeg hakker rundt med tokrokshakking blir det på samme måten som rundhakking,  bortsett fra at jeg snur når jeg kommer til enden av omgangen. Da gjelder det å holde tungen rett i munnen og begynne med riktig tråd når jeg skal maske opp etter å ha snudd..

vinhone01Mens jeg hakket kroppen så felte jeg 4 masker jevnt fordel på 2. hver oppmaskingsrad til jeg syntes lengden så passe ut. Takket være gode venner på Facebook fikk jeg også tips underveis om ca størrelse på posene som er inni vinkartongene.

Da jeg begynte på halsen og hodet skiftet jeg til strikkemasker, samtidig som jeg begynte å hakke rundt og rundt – og fortsatte å felle til jeg fikk en form jeg likte på hodet.  Nå gjenstår det å finne ut hvordan jeg skal lage vinger, kam og ben.

Oppdatering kommer etter hvert.

4 Responses to “Vinhøne – del 1”

Spam