Arkiv

Solstund

004I dag ble jeg ferdig med den hakkede halsen. Jeg har tenkt å kalle herligheten “Solstund”. Sol- fordi jeg har lært maskene fra Solvor Hofsli sitt hefte og –stund fordi jeg hørte på Ullstund da jeg fikk ideen.

  • Oppskrift: Min egen (se forklaring under)
  • Garn: Mirasol Misky fra Du Store Alpakka
  • Pinne: 6 mm hakkepinne.

 

Halsen er hakket i flathakking. Oppmaskingen er som vanlig med på avmaskingsraden hakker du en luftmaske mellom hver loddrettmaske. Grunnen til at jeg valgte denne masketypen er at den blir litt mer fleksibel enn vanlig hakking og halsen blir derfor litt lettere å “Krølle sammen”

Slik gjør du:

006Oppleggsrad: Legg opp 38 luftmasker. Stikk kroken inn i andre luftmaske fra kroken, kast og dra tilbake. (2 masker på kroken) Plukk opp 1 maske i annen hver luftmaske til du har 20 masker på pinnen.

Avmaskingsrad: Kast og dra igjennom 1 maske (kantmasken) *Kast på og dra igjennom 1 maske (luftmaske) Kast på og dra igjennom 2 masker* Gjenta fra * til * til du har en maske igjen på kroken.

1 Oppmaskingsrad: Mask opp som vanlig flat hakking; Hopp over første loddrettmaske (kantmasken) stikk kroken under neste loddrettmaske, kast og dra tilbake (2 masker på pinnen) stikk kroken under neste loddrettmaske, kast på og dra tilbake. Fortsett slik til du har 20 masker på pinnen. Husk å ta med kantmasken!

2 Avmaskingsrad: Kast og dra igjennom 1 maske (kantmasken) *Kast på og dra igjennom 1 maske (luftmaske) Kast på og dra igjennom 2 masker* Gjenta fra * til * til du har en maske igjen på kroken.

Gjenta rad 1 og 2 til arbeidet måler ca 50 cm (eller ønsket lengde) Fell av slik:

Hopp over første loddrettmaske (kantmasken) *Stikk kroken under begge maskeleddene på første vannrettmaske (luftmasken), kast på og dra tilbake gjennom 2 masker (1 maske igjen på pinnen) Stikk kroken under neste loddrettmaske, kast på og dra tilbake igjenom 2 masker. (1 maske igjen på pinnen)*

Gjenta fra * til * til du har felt av hele veien.  Maske eller sy sammen kantene fra vrangen.

Hvis du finner feil eller mangler i forklaringen, så legg gjerne igjen en kommentar.

One Response to “Solstund”

Spam