Arkiv

Beskytt bildene dine med Picasa

En av bakdelene med å legg ut bildene sine på nett er at enkelte personer tar seg til rette og kopierer bilder de finner og bruker dem som sine egne. Heldigvis finnes det etter hvert enkle metoder som kan brukes til å merke bilder med. Her kommer to forklaringer på hvordan du kan beskytte bildene dine på en enkel måte ved hjelp av programmet Picasa:

Metode 1: Bruk “eksporter-funksjonen

vannmerke_picasa01

Etter å ha åpnet det bildet du ønsker å merke, så velger du Eksporter (se den nederste pilen) Da åpner det seg ett nytt vindu, og der kan du huke av på “legg til vannmerke” (se den øverste pilen") Deretter trykker du eksporter og fortsetter som vanlig.

Bakdelen med denne metoden er at teksten legger seg helt nede i hjørnet og kan derfor ganske lett skjæres bort. Derfor vil jeg vise en måte til som gjør at du kan få teksten der du vil ha den og i den størrelsen du vil.

Metode 2: Tekst-funksjonen

Åpne det bildet du vil legge til vannmerke på.

vannmerke_picasa01 1 – Velg fanen grunnleggende redigering

2 – Velg verktøyet Tekst, og huk av på vis tekst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv inn den teksten du ønsker i den størrelsen du vil ha.

vannmerke_picasa02 3 – Hvis du ønsker å ha bare omrisset av bokstavene kan du trykke på den knappen som pil nr 3 peker på.

4- For å gjøre teksten mer gjennomsiktig, så justerer du med bryteren gjennomsiktighet. Når du er fornøyd, lagrer du bildet som vanlig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser du ett bilde der jeg har brukt begge metodene.

big_fabel01-1

2 Responses to “Beskytt bildene dine med Picasa”

Spam