Arkiv

Mer digital scrapping

bryllup1 Jeg har lekt meg litt mer med PSP i helgen og her er resultatet.  Denne gangen har jeg kun brukt elementer og muligheter som finnnes i PSP X2.

Her kommer en kortversjon av hvordan jeg har gått fram:

De to stripene på venstre side er laget med Preset Shape rektangle. Bakgrunnsfargen satte jeg til Pattern Elegant 05 evt 06. Forgrunnsfargen satte jeg til 0. Når du har fått stripen slik du vil ha den, så går du til Layers og velger Convert to Raster Layer

Den rosa bakgrunnen Pattern Elegant 06

Den grå stripen er Patters Elegant 05 og flettemønstret er laget med “Effects/texture effects/Weave” m disse innstillingene:

 • Gap Size 4
 • With 8
 • Opasity 100
 • Weave color: svart
 • Gap color: svart
 • Fill Gaps: Huket av

Blonderammen ligger under Image/Picture Frame/ Lace. Åpne bildet som du ønsker å legge ramme på. På menyen øverst velger du så Layer/Promote background. Så lager du ett nytt transparent lag (Layers/New raster layer) som du så legger nederst (Layers/ arrange/send to bottom)  Deretter aktivierer du laget med bildet og legger på rammen og evt skygge. Når du er fornøyd, så høyreklikker du på bildet og velger “Copy Merged”. Så limer du det inn på det store bildet. (Selve albumsiden)

Blomstene og hjertene er tuber og heter “Red Roses” og “Gelatin Harts”

4 Responses to “Mer digital scrapping”

 • Svarer deg her jeg : ja jeg har laget bildet selv..alle bildene under tema: ABC i ord og bilder også…
  Det er veldig moro å holde på med scrapping på bloggen…blir såå fint…syns jeg selv.

 • flott det er, dette må jeg prøve ut. :))))

 • Så fint det blir. Det er så inspirerende å se hva du får til med bildene dine. Får sjekke hvilke muligheter jeg har i min versjon.

 • Mormor:

  Da har jeg testet ut framgangsmåten din. Den fungerte den. :-) For de helt uinnvidde kunne det kanskje vært en litt mer om, hvor en finner, og hvordan en bruker tuber. Muligens fordi jeg selv hadde brukt PSP en stund, før jeg helt forsto dette med tuber. Men jeg PSP er et helt supert program både til fotobehandling og grafikk.

Spam