Arkiv

Ferdig med Hakkus

hakkeskjerf11b Nå er skjerfet ferdig, og jeg falt for navnet Hakkus. Takk til Gunnemor og Mormor for forslag.

Skjerfet er hakket slik:

Garn: Falk Garn Sport

Pinne: 9 mm.

Masketype: Strikkemasker.

Jeg la opp til 5 masker og økte hver 4 omgang med ett kast innenfor kantmasken. Slik fortsatte jeg til jeg hadde 35 masker. Jeg hakket 4 omganger med 35 masker og så felte jeg hver 4. omgang ved å hakke sammen de to maskene innenfor kantmasken. Fortsett å felle til det er 5 masker igjen på pinnen. Hakk 4 omganger og fell av. 

Til slutt heklet jeg luftmaskebuer rundt kanten slik. 3 luftmasker, hopp over 1 kantmaske og 1 fastmaske i neste kantmaske. Fortsett slik rundt hele skjerfet.

Dette skjerfet ble veldig tykt, så jeg tror kanskje jeg skal bruke tynnere garn og pinne neste gang,. Oppskriften kan brukes til alle gartyper og pinnetykkelser. Det er bare tilpasse antall masker til den lengden og bredden du ønsker.

3 Responses to “Ferdig med Hakkus”

Spam