Arkiv

Wham bam…..

wham_bam01Da jeg var innom bloggen til Bente B her om dagen, så fikk  jeg se at hun hadde laget en enkel, men flott hals. Halsen hadde det klingende navnet Wham Bam thank you lamb.

Det slo meg at det måtte gå an å laget en hakket variant av denne, og som tenkt så gjort. Her er resultatet:

  • Oppskrift: Min egen
  • Garn: Dale Freestyle
  • Pinne: 6mm 2-kroks hakkepinne

 

Halsen er hakket i vanlig to-kroks hakking. Du trenger hakkepinne med krok i begge ender og 2 nøster garn (tråd A og B) Du kan bruke hvilken pinnestr og garn du vil – det er bare å tilpasse maskeantallet til den bredden du vil ha.

Legg opp 30 masker eller det antallet du trenger for å få 20 cm

1. rad: Med tråd A : Mask opp en maske i bakre maskeledd av hver luftmaske = 30 masker. SNU

Bytt til tråd B og mask av slik: kast og dra tråden gjennom en maske på pinnen = kantmasken *kast og dra igjennom 2 masker på pinnen. Gjenta fra *-* til du har en maske igjen på pinnen. IKKE SNU

Rad 2: Bruk fortsatt tråd B. Hopp over den første loddrett masken. Mask opp en maske i hver loddrettmaske = 30 masker på pinnen.  SNU.

Bytt til tråd A og mask av slik: kast og dra tråden gjennom en maske på pinnen = kantmasken *kast og dra igjennom 2 masker på pinnen. Gjenta fra *-* til du har en maske igjen på pinnen. IKKE SNU.

Rad 3: Med tråd A : Hopp over første loddrettmaske og plukk opp en maske i hver loddrettmaske = 30 masker på pinnen. SNU

Bytt til tråd B og mask av slik: kast og dra tråden gjennom en maske på pinnen = kantmasken *kast og dra igjennom 2 masker på pinnen. Gjenta fra *-* til du har en maske igjen på pinnen. IKKE SNU

Gjenta rad 2 og 3 til arbeidet er i ønsket lengde. (omkrets på halsen) Fell løst av. Sy sammen halsen som vist HER og dermed er halsen ferdig. Jeg har hermet etter Bente og pyntet med en knapp, men det er selvsagt valgfritt. :-)

Har du spørsmål, så legge igjen en kommentar. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan.

20 Responses to “Wham bam…..”

Spam