Arkiv

Hakket halstrøklede/kort skjerf

IMG_3931

Da er årets første prosjekt felt av. Det er halstørklede/skjerf som er hakket i bivoks-mønster av Kitten Mohair. Bikvoksmønster blir hakket på samme måte som perlestrikking – dvs 1 rett og en vrang maske – med vrang over rett og rett over vrang på neste omgang. Kantmaskene hakkes bestandig rett.

  • Oppskrift: Se under
  • Garn Kitten Mohair (eller hvilket som helst annet garn som passer til hakkepinnen du ønsker å bruke
  • Pinne: 6 mm hakkepinne. (alle tykkelser kan brukes)
  • Masker: Grunnmasker, vrangmasker
  • Mål: 75 x 15 cm

 

Legg opp de luftmaskene du trenger for å få 27 masker (eller ett maskeantall som tilsvarer den bredden du vil ha på skjerfet)

Omgang 1: Hakk 1 vr i første luftmaske fra kroken, hakk 1 rett i neste luftmaske. Forsett slik til du har 27 masker på pinnen. Mask av som vanlig; Kast og fra igjenom 1, maske (kantmasken)   *kast og dra igjennom 2 masker* gjenta fra *-* til du har en maske igjen på pinnen.

Omgang 2: Hopp over første loddrettmasken, (kantmasken) *hakk en rettmaske i den første vrangmasken, hakk en vrang over den neste vrangmasken gjenta rett over vrang og vrang over rett. til du har 26 masker på pinnen. Hakk kantmasken rett = 27 masker på pinnen.  NB: Kantmaskene hakkes bestandig rett, derfor vil det på denne omgangen være rette masker innenfor kantmaskene. Mask av som beskrevet over.

Omgang 3: Hopp over den første loddrettmasken (kantmasken) Hakk vrangt over den første masken (en vrangmaske) og rett over den neste (vrangmaske) Fortsett med rett over vrang og vrang over rett omgangen ut. Kantmasken hakkes rett. Mask av som beskrevet over.

Gjenta omgang 2 og 3 til skjerfet har ønsket lengde. Fell av og fest alle tråder.

Comments are closed.

Spam