Arkiv

Ferdig

Hakket øl-vott II

Da har jeg omsider fått neste forsøk på hakket ølvott av hakkepinnen.

 

Denne varianten er hakket av Drops Nepal på 6 mm hakkepinne. Målet målet var å få til en som ikke måtte toves. Jeg er relativt fornøyd, men selve lommen ble litt dyp og derfor skal jeg enten felle tettere eller prøve på en annen bunn neste gang.

 

Votten er hakket på en annen måte en strikkeoppskriften. Jeg begynte med å hakk lommen først, og så plukket jeg opp masker på sidene og hakket videre på “skaftet”

Ett pannebånd til

Her gjelder det så smi mens jernet er varmt (eller håndarbeidslysten er til stede) så i dag har jeg hakket ett pannebånd til.

 

Jeg tok utgangspunkt i den samme oppskriften som sist, men denne gangen brukte jeg Sandnes Easy + en rest med Eskimo og 9mm hakkepinne. Jeg økte også hver 3. omgang i stedet for hver 4.

Dessuten laget jeg en kant rundt. Det gjorde at pannebåndet ble litt slapt i kantene, men  gjort er gjort. Smilefjes

Hakket pannebånd

Etter noen deilige fridager så har håndarbeidslysten kommet tilbake. Dagens prosjekt var dette hakkede pannebåndet.

 

Det ble litt smalt til å dekke ørene skikkelig, så neste gang skal jeg ente velge tykkere garn og hakkekrok eller hakke færre omganger mellom hver øking.

 

 

Oppskrift: Tunisian Knit Headband

Garn: Sterk fra Du Store Alpakka

Pinne: 5 mm hakkekrok.

Undrenes tid……

….. er altså ikke forbi.  Mønsterstrikk har vært noe jeg helst har unngått. Delvis fordi jeg må konsentrere meg om å følge mønstret, men mest fordi resultatet har blitt lite pent med en stygg tendens til “vaffel-struktur”.  Men nå har jeg altså klart å karre meg igjennom dette pannebåndet i Marius-mønster (nesten) uten en eneste bulk.  Det måtte riktig nok ett par førsøk til, men jeg ble fornøyd til slutt.

 

DSC00142

 

Pannebåndet er strikket av Smart fra Sandnes på pinne nr 3 og 3,5

Mine første votter

Jeg har strikket mitt første par votter og nå er jeg ganske fornøyd med meg selv. Koden til hvordan jeg skulle lage hull til tommelen satt langt inne, men med god hjelp av en venn fant jeg omsider ut av det.  For ikke å gape for høyt første gangen, så laget jeg en helt enkel basis-modell fra “Strikk og Bruk”

vinter 016

 

 • Oppskrift: Strikk og Bruk, Design nr 7
 • Garn: Sterk fra Du Store Alpakka
 • Pinne: 3 mm

Neste gang har jeg planer om å prøve meg på ett eller annet slags mønster for å gjøre det litt mer spennende. Det skal legges til at jeg er glad for at jeg har lært meg å strikke begge vottene samtidig på to pinner, ellers er det fare for at jeg hadde stoppet opp etter den første votten.

Hvis jeg nå også klarer å lære meg å strikke mønster med 2 farger uten av det ser ut som en vaffel, så skal jeg bli enda mer fornøyd Smilefjes som blunker

Hakket halstrøklede/kort skjerf

IMG_3931

Da er årets første prosjekt felt av. Det er halstørklede/skjerf som er hakket i bivoks-mønster av Kitten Mohair. Bikvoksmønster blir hakket på samme måte som perlestrikking – dvs 1 rett og en vrang maske – med vrang over rett og rett over vrang på neste omgang. Kantmaskene hakkes bestandig rett.

 • Oppskrift: Se under
 • Garn Kitten Mohair (eller hvilket som helst annet garn som passer til hakkepinnen du ønsker å bruke
 • Pinne: 6 mm hakkepinne. (alle tykkelser kan brukes)
 • Masker: Grunnmasker, vrangmasker
 • Mål: 75 x 15 cm

 

Legg opp de luftmaskene du trenger for å få 27 masker (eller ett maskeantall som tilsvarer den bredden du vil ha på skjerfet)

Omgang 1: Hakk 1 vr i første luftmaske fra kroken, hakk 1 rett i neste luftmaske. Forsett slik til du har 27 masker på pinnen. Mask av som vanlig; Kast og fra igjenom 1, maske (kantmasken)   *kast og dra igjennom 2 masker* gjenta fra *-* til du har en maske igjen på pinnen.

Omgang 2: Hopp over første loddrettmasken, (kantmasken) *hakk en rettmaske i den første vrangmasken, hakk en vrang over den neste vrangmasken gjenta rett over vrang og vrang over rett. til du har 26 masker på pinnen. Hakk kantmasken rett = 27 masker på pinnen.  NB: Kantmaskene hakkes bestandig rett, derfor vil det på denne omgangen være rette masker innenfor kantmaskene. Mask av som beskrevet over.

Omgang 3: Hopp over den første loddrettmasken (kantmasken) Hakk vrangt over den første masken (en vrangmaske) og rett over den neste (vrangmaske) Fortsett med rett over vrang og vrang over rett omgangen ut. Kantmasken hakkes rett. Mask av som beskrevet over.

Gjenta omgang 2 og 3 til skjerfet har ønsket lengde. Fell av og fest alle tråder.

En julegave til.

Ettersom jeg glemte å ta bilde av noen av julegavene før jeg ga dem bort, så måtte motakerene til å fotografere dem selv. Her er ett pannebånd som jeg strikket til søsteren min. Det er strikket i ett av fjorårets favorittgarn; Sandnes Kashmir Alpakka. Ettersom jeg har gitt bort alle plaggene jeg har laget, så vet jeg ikke hvordan garnet oppfører seg etter bruk, da. Jeg håper at det ikke mister spensten helt, for det er så mykt og deilig å ha inntil huden.

 

panneband01

 

 

panneband02

Hulda Vinhøne

Jeg klarte å få den hakkede vinhøna ferdig til jul. Får prøve å få tatt bedre bilder ved en senere anledning. Den er muligens litt liten for en  3-liters pose, men bortsett fra det så er jeg ganske fornøyd.

Bilde0414

Kroppen og hodet er laget i pt3, mens vingene er laget av pt2. Du kan se mer om hvordan jeg gjorde det HER

Lang hals

puno_hals01

Siste prosjekt av pinnene er denne lange halsen strikket av Rauma Puno. Den er en førjulsgave til meg selv og fargen passer perfekt til den tykke vinterjakke min.

puno_hals03

Jeg har ikke strikket med dette garnet før, men jeg likte det veldig godt til dette prosjektet. Det var lett, mykt og varmt. Jeg håper bare at det ikke nupper for mye.

puno_hals02

 • Garn: Rauma Puno (Dobbelt tråd)
 • Oppskrift: Legg opp 126 masker og strikk 3rett og 3 vrangt til ønsket høyde.
 • Pinne: 9 mm

puno_hals04

Trekk til fyringsbrikett-boks

Jeg hadde mer Eskimo på lager, så jeg bestemte jeg for å prøve meg på en hakket variant av fyringsbrikettboks-trekket også. I Hakke-og pjonegruppen på Facebook fikk jeg tips om hvordan en kan hakke fletter og etter en liten prøvelapp, så la jeg i vei. Hvordan du kan hakke fletter ser du HER. 

IMG_3875

 

Dette er en type prosjekt som kan  lages på alle pinnetykkelser og med hvilket garn du vil. Jeg begynte med å hakke stripen med fletten først: Jeg hakket min over 14 masker slik: 2 strikkemasker (inkl kantmasken) 2 vrange, 6 strikkemasker, 2 vrange, 1 strikkemaske og kantmasken). Jeg vred fletten hver 5 omgang.

For at det skal bli lettere å plukke opp masker etterpå, er det lurt å stikke hakkekroken under begge maskeleddene når du hakker den siste kantmasken. Det gir en penere kant med kjedemasker.

Hakk fletten til ønsket lengde og fell av. Nå plukker du opp masker på hver langside av  fletten og hakker vanlig to-krokshakking til du har ønsket omkrets på trekket. Jeg regnet ut hvor mye jeg skulle hakke på hver siden på denne måten: Omkretsen på boksen er 39 cm. For å få litt strikk i to-krokshakkingen så ville jeg at omkretsen på trekket skulle være ca 37 cm.  Stripen med fletten var ca 10 cm.

Regnestykket  blir da 37-10= 27.

27/2 = 13,5 cm på hver side

For at det skal bli penest mulig i sammenhakkingen midt bak, er det greit å passe på at du feller av når du har rettmaskene på retten på den ene siden av fletten og på vrangen på den andre halvparten.

Fell av, fest alle tråder og hakk eller sy sammen midt bak. Jeg valgte å hakke kantene sammen med luftmasker og bare i de innerste maskeleddene – dvs de to maskeleddene som legger mot hverandre når du legger rettside mot rettside.

Det hadde vært fint å få tilbakemeldinger på om denne forklaringen er til å begripe for andre enn meg selv Smilefjes

 • Oppskrift: Min egen
 • Garn: Drops Eskimo
 • Pinne: 9 mm to-krokspinne.
Spam