Arkiv

Strikking

Høst og en ny hverdag.

image

Nå har de første tegnene til høst for alvor begynt å vise seg både ute og hos meg personlig. Fra den 1.september fikk jeg en ny hverdag –  jeg er uten jobb for første gang på drøyt 24 år. Det er vel ikke så mye positivt med det, men om ikke annet så har både håndarbeidslysten og bloggelysten begynt å komme tilbake etter en uke fri.

Fotolysten har vel egentlig hvert der hele tiden, men jeg har bare ikke hatt noe særlig overskudd til å gjøre noe med den.

image

I allefall….. En ting som er bra med høsten er at jeg får lyst til å strikke luer. Det prosjektet jeg driver med nå er Bittami sin Nepal-lue. Det går ikke så fort, for jeg er så lite dreven med å strikke etter diagram, men jeg liker oppskriften veldig godt, så jeg gleder meg til å se den ferdig.

Undrenes tid……

….. er altså ikke forbi.  Mønsterstrikk har vært noe jeg helst har unngått. Delvis fordi jeg må konsentrere meg om å følge mønstret, men mest fordi resultatet har blitt lite pent med en stygg tendens til “vaffel-struktur”.  Men nå har jeg altså klart å karre meg igjennom dette pannebåndet i Marius-mønster (nesten) uten en eneste bulk.  Det måtte riktig nok ett par førsøk til, men jeg ble fornøyd til slutt.

 

DSC00142

 

Pannebåndet er strikket av Smart fra Sandnes på pinne nr 3 og 3,5

Mine første votter

Jeg har strikket mitt første par votter og nå er jeg ganske fornøyd med meg selv. Koden til hvordan jeg skulle lage hull til tommelen satt langt inne, men med god hjelp av en venn fant jeg omsider ut av det.  For ikke å gape for høyt første gangen, så laget jeg en helt enkel basis-modell fra “Strikk og Bruk”

vinter 016

 

 • Oppskrift: Strikk og Bruk, Design nr 7
 • Garn: Sterk fra Du Store Alpakka
 • Pinne: 3 mm

Neste gang har jeg planer om å prøve meg på ett eller annet slags mønster for å gjøre det litt mer spennende. Det skal legges til at jeg er glad for at jeg har lært meg å strikke begge vottene samtidig på to pinner, ellers er det fare for at jeg hadde stoppet opp etter den første votten.

Hvis jeg nå også klarer å lære meg å strikke mønster med 2 farger uten av det ser ut som en vaffel, så skal jeg bli enda mer fornøyd Smilefjes som blunker

En julegave til.

Ettersom jeg glemte å ta bilde av noen av julegavene før jeg ga dem bort, så måtte motakerene til å fotografere dem selv. Her er ett pannebånd som jeg strikket til søsteren min. Det er strikket i ett av fjorårets favorittgarn; Sandnes Kashmir Alpakka. Ettersom jeg har gitt bort alle plaggene jeg har laget, så vet jeg ikke hvordan garnet oppfører seg etter bruk, da. Jeg håper at det ikke mister spensten helt, for det er så mykt og deilig å ha inntil huden.

 

panneband01

 

 

panneband02

Nyttårsforsetter

Jeg pleier ikke å ha så mange forsetter ved inngangen til ett nytt år, og det har jeg vel egentlig ikke i år heller. Det å fortsette med lavkarbo og å finne meg en ny jobb etter hvert, er jo en nødvendighet, så de kan vel ikke regnes med.  Dermed sitter jeg igjen med 2 hobbyforsetter som jeg har satt meg som mål å få gjort noe med i år:

 

#1 – Garnlagret mitt skal slankes/roteres ved at jeg bruker eller gir bort garn som har ligget lenge.

#2 – Jeg skal bli flinkere til å fotografere for fotograferingens skyld – og lære meg å bruke kameraet bedre

 

Når det gjelder #1, så er jeg allerede i gang med å hakke ett halstørkle av – hold dere fast – Rooosa Mohair Kitten. Noen ganger lurer jeg på om jeg hatt blackouts når jeg har vært og handlet garn. Hva i all verden tenkte jeg på? Men det er gøy å prøve ut nye masker (bikubemønster) og det er jo lov å håpe at jeg finner noen som kler rosa bedre enn meg en gang.

 

Så over til #2: Noen ganger er det lettere å komme seg ut av sofaen hvis en har ett bestemt mål for fotosafarien – som f.eks ett bestemt tema. Derfor håper jeg at noen av dere er så snille å legge igjen forslag til forskjellige temaer som jeg kan jobbe med.

Bilde under er 2 år gammelt og er mest ment som en påminnelse til meg selv om at jeg til en viss grad kan hvis jeg vil Smilefjes som blunker

IMG_6298

Lang hals

puno_hals01

Siste prosjekt av pinnene er denne lange halsen strikket av Rauma Puno. Den er en førjulsgave til meg selv og fargen passer perfekt til den tykke vinterjakke min.

puno_hals03

Jeg har ikke strikket med dette garnet før, men jeg likte det veldig godt til dette prosjektet. Det var lett, mykt og varmt. Jeg håper bare at det ikke nupper for mye.

puno_hals02

 • Garn: Rauma Puno (Dobbelt tråd)
 • Oppskrift: Legg opp 126 masker og strikk 3rett og 3 vrangt til ønsket høyde.
 • Pinne: 9 mm

puno_hals04

Lue og smetteskjerf.

Det har ikke skjedd så mye på hobbyfronten i løpet av bloggtørken, men litt småtteri har jeg drevet med. Dette prosjektet har tatt sin tid, men i dag fikk jeg endelig sydd sammen luen og heklet snorer (strikkemøllen min er sporløst forsvunnet, men jeg regner med at den dukker opp så snart luen er overlevert)

 

IMG_3866

 

Trekk til boks med tennbrikketter

Disse boksene er jo veldig kjekke, men spesielt pener er de jo ikke. Jeg har kikket litt rundt etter oppskrift etter at Tone M viste fram noen fine i fjor. På søndag så fikk jeg tips fra Nragnhild og denne oppskriften fra Garnstudio.

IMG_3863

Jeg strikket den rundt i stedet for fram og tilbake (noe jeg ikke skjønte var meningen før jeg var ferdig) Men for en gangs skyld så strikket jeg nok veldig stramt, for jeg måtte strikke 4 omganger i mellom flettene i stedet for 3 som oppskriften sier.

Hvis det blir noen flere, så skal jeg nok gå opp til pinne 6,5 eller 7 – evt legge opp noen flere masker.

På Kanten

Her kommer endelig ett bilde av På Kanten. Jeg kom over denne oppskriften på Ravelry, og falt fullstendig for dem. Er de ikke søte?  Jeg måtte på bygda for å låne støvler til fotografering, derfor tok det sin tid å få tatt bilder.

paa_kanten01

 

Jeg kom over disse på siden til Strikkespinn mens jeg kikket etter oppskrifter til Sterk, som fortsatt er så godt å strikke med at jeg holder ut de “tynne” pinnene. Jeg har overasket meg selv med å begynne å synes det er OK å strikke på såpass tynne pinner, så om 6-7 år kan det hende jeg strikker babytøy jeg også *fnis*

Disse er også mitt første bidrag til årets Høst- og UFO-along på Hobbyforum

 • Oppskrift: På Kanten
 • Garn: Sterk fra Du Store Alpakka
 • Pinner: 3,5 mm

Bærluer og ankelsokker.

Nå er det visst en stund siden forrige oppdatering, så her kommer en liten samlepost for å vise hva jeg har holdt på med den siste tiden:

baerluer01

Etter å ha sett  Mimounas flotte bær-luer så bestemte jeg meg for å prøve meg jeg også. Jeg er jo som kjent allergisk mot tynne pinner (selv om jeg jobber med saken) men denne oppskriften var jo perfekt. Jeg hadde ikke babyull liggende, så jeg brukte dobbelt tråd med Sisu i stedet, og håper at det ikke klør altfor mye.

 

Jeg har også hatt mitt første møte med sokkegarnet Sterk fra Du Store Alpakka, og det var ett veldig positivt møte. Garnet er mykt og godt og var deilig å strikke med. Første par ut var ett par ankelsokker fra boken Strikk og Bruk. Mer garn er kjøpt inn og det blir nok flere par etter hvert. Jeg synes også at oppskriften var lettfattelig og godt skrevet for en sokke-novise som meg.

IMG_3692

 • Oppskrift: Strikk og bruk 1 – Design 18
 • Garn: Sterk
 • Pinne 3,5 mm (jeg kommer nok til å bruk 3 mm på vrangborden neste gang).
Spam