Arkiv

Lavkarbo

På lavkarbo-vogna igjen.

IMG_3299

I sommer har kostholdet vært heller slapt i perioder, men i dag er det oppstart med lavkarbo igjen. Heldigvis fikk jeg en bra “oppvarming” på lørdag da vi var på besøk hos Cora og mammaen hennes. Der fikk vi servert en deilig lavkarbomiddag og spiste vel mer enn vi burde alle sammen. I tillegg fikk jeg ett nytt tips til rundstykker. De er laget etter den samme oppskriften som Mannes Pizzabunn og smakte nydelig. Jeg ser ikke bort i fra at jeg skal ha bakedag og om ikke så lenge, for i flg vertinnen så var de også utmerket til frysing. Så vidt jeg kunne skjønne så legger hun bare opp røren med skje på stekeplaten til passe store “topper” og steker dem.

IMG_3306

 

Sokkestrikke-trangen har ikke gitt seg, og nå jeg gått i gang med å lære meg å strikke 2 sokker samtidig på to rundpinner. Det var litt “trælsamt” i starten, men nå tror jeg at jeg har knekt koden enn så lenge. Neste utfordring blir hællappen.

Kveldskos

IMG_1591

Eller som ett mellommåltid? Dagens anbefaling er avocado med reker i majones. Ha gjerne i ett hakket hardkokt egg også. I kveld hadde vi luksusvarianten med krepsehaler på toppen. Namme-nam.

Nød lærer sulten kvinne…

IMG_1589

…. å prøve nye muligheter. Nå som grillsesongen er i gang (i hvertfall i flg kalenderen) så gjelder det å finne gode lavkarbo-alternativer. Kjøttet i seg selv er jo helt greit, men potetsalaten var ett stort savn i fjor sommer. Nå har jeg kommet over denne blomkålsalaten på Mannes Lavkarbosider, og den møtte jo prøves.

Resultatet var over all forventning – den var en fullgod erstattning. Jeg laget såpass rikelig med saus at jeg kunne ha litt over den grønne salaten også. Jeg tok ikke i kokt egg, men må innrømme at jeg brukte en teskje Bostonmix i stedet. Det gir riktig nok noen flere karber, men ga god smak.

Salaten ble servert sammen med grønn salat og grillet kyllingfillet.

PPOnsdag #1

pponsdag01Jeg har plukket opp ideen/utfordringen fra AnnetteK sin blogg, så her er mitt Pågående Prosjekt denne uke. AnnetteK skriver:

“PPOnsdag går ut på å vise fram ett prosjekt man holder på med, i bloggen sin på onsdager. PPOnsdag står for PågåendeProsjekterOnsdag, altså at man blogger ett prosjekt man holder på med, på onsdag. Og det trenger ikke være strikking det er snakk om, kan være hva som helst, så lenge det er noe du holder på med, og som ikke er avsluttet.”

Det første prosjektet jeg viser fram er dette skjerfet som en fotballgal venn her ønsket seg. Jeg har hatt litt møtetid de siste dagene og da er dette ett glimrende prosjekt – det går helt av seg selv uten at jeg behøver å tenke. Garnet er Freestyle fra Dale og jeg strikker på pinne 5,5 mm.

Hakkeprosjektet jeg nevnte her om dagen er ferdig og mangler bare sammensying. Problemet er at jeg ikke helt skjønner hvordan jeg skal brette herligheten, så den får jeg komme tilbake til.

Dagen middag: Løvstek, bacon og blomkål med Philadelfia. Tipset kommer  (ikke overaskende) fra Manne og jeg har alt handlet inn til ett par omganger til. Jeg tror dette vil bli en god erstattning for både potetsalat og stuede poteter utover sommeren.

God og lettvind soppsaus

IMG_1490Under en  handletur til Sverige for en stund siden gjenoppdaget jeg denne favoritten fra barnsommen – kremet champignon. Den er fabelaktig å bruke til en rask og lettvindt saus.

Det er bare å steke sopp, løk eller andre godsaker du ønsker å bruke i pannen og  ha helle over en skvett med fløte. Så rører du inn sopp-kremen til du får den smaken du ønsker. Hvis du synes sausen blir for tykk er det bare å spe ut med vann.

Tilsett krydder etter ønske.

Det står ikke nøyaktig næringsinnhold på boksen – bare at det er det samme som i rene champinonger. Sausen kan brukes til flere typer kjøtt og denne gangen brukte jeg den til helstekt svinefillet med broccoli.

IMG_1491

På’n igjen

middag02

Jeg er i gang med lavkarbo-mat igjen og prøver å finne på ting å variere kosten med. Laks og blomlål/brokkoli er snadder, men det kan jo bli litt ensformig i lengden i lengden.

Dagens test-prosjekt var marinert kyllingfillet og grønnsaksblanding i fløtesaus. Denne grønnsaksblandingen fra Findus er ett ganske nytt bekjentskap, men vi kommer nok til å bruke mer av den.  Jeg stekte kyllingen og mens den hvilte seg, så freste jeg opp grønnsakene slik det står beskrevet på pakken og til slutt hadde jeg i en skvett med fløte som jeg lot koke til den tyknet. Jeg tilsatte litt hermetisk koriander for å få litt mer smak og vips var maten ferdig.

middag01

Niste-produksjon

20110114_6I dag har jeg svingt meg på kjøkkenet og produsert lavkarbo-pizzabunner. De store bunnene blir til middag og de små til nistemat. Denne gangen lit jeg bunnene kjøle seg helt ned på rist før jeg hadde på fyll, og da ble de helt tørre og fine. Første gangen jeg prøvde opplevde jeg nemlig at de slo seg litt slik at de virket litt rå.

På niste-pizzaene hadde jeg bittelitt ketchup uten sukker, røkte middagspølser, løk og ost. De smaker aldeles utmerket kalde.

Å, ja – oppskriften kommer fra Manne.

På’n igjen

041Etter en veldig slapp desember, så har jeg omsider kommet i gang med labkarbo-mat igjen. Dagens middag var Mannes Kjøttdeigform. (bla litt nedover på siden) Jeg brukte en middels stor paprika, 1 brokkoli og en boks hermetisk sopp i tillegg til det som står i oppskriften.

Mer snaddermat.

20100722_9 Nok en gang har den ene søsteren min svingt seg på kjøkkenet og tryllet fram nye godsaker. I dag har vi kost oss med lavkarbo-lasagne der pastaplatene er byttet ut med squash. 

Det å gi avkall på ris og pasta har vært noe av det tøffeste med å legge om mat-stilen, så alle gode erstattninger blir tatt godt i mot.  Denne oppskriften kommer fra en side som var ny for meg – nemlig matmons.net. Hvis du går til søkefeltet og søker på lavkarb0, så dukker det opp flere fristende oppskrifter.

Som den grønnsaks-skeptikkeren jeg er, så tok jeg den første biten med en viss spenning, men det smakte knallgodt og jeg ser slett ikke bort i fra at jeg kommer til å lage denne selv også, den frister nemlig absolutt til gjentagelse. Oppskriften på  finner du her

Mat for mons

mat01 Etter at jeg fikk slått fast at jeg har diabetes 2, så prøver jeg å kutte ned på karbohydratene. Den mellomste søsteren min er ett råskinn på kjøkkenet og er så snill at hun tester ut nye oppskrifter på meg. Nå i helgen var det kikertkaker og blomkålkaker med hjemmelaget dressing som sto på menyen. De var knallgode og særlig kikertkakene frister til gjentagelse. Nå gjelder det bare for meg å få surret meg til å lage en ladning til meg selv også.

Spam