Arkiv

Hummer og Kanari

Høst og en ny hverdag.

image

Nå har de første tegnene til høst for alvor begynt å vise seg både ute og hos meg personlig. Fra den 1.september fikk jeg en ny hverdag –  jeg er uten jobb for første gang på drøyt 24 år. Det er vel ikke så mye positivt med det, men om ikke annet så har både håndarbeidslysten og bloggelysten begynt å komme tilbake etter en uke fri.

Fotolysten har vel egentlig hvert der hele tiden, men jeg har bare ikke hatt noe særlig overskudd til å gjøre noe med den.

image

I allefall….. En ting som er bra med høsten er at jeg får lyst til å strikke luer. Det prosjektet jeg driver med nå er Bittami sin Nepal-lue. Det går ikke så fort, for jeg er så lite dreven med å strikke etter diagram, men jeg liker oppskriften veldig godt, så jeg gleder meg til å se den ferdig.

Sildre–med egen vri…

…. Eller rettere sagt uten vri. Jeg falt for denne luen med en gang jeg fikk se den hos Strikk Innom.

IMG_3712

Etter ett par forsøk på den nederste kanten der jeg gikk i surr hele tiden, så tok jeg en liten snarvei. Jeg strikket rett og slett 2 rett sammen på begge fellingene.  Ellers er jeg veldig fornøyd med luen. Jeg likte måten som “ribbene” var strikket på godt – en fin avveksling fra bare 3 rett og 2 vrang som jeg har hatt en tendens til å bruke ellers.

IMG_3713

 

Dette var også mitt første møte med garnet Hverdags fra DSA. Det var også ett positivt møte. Garnet var godt å strikke med, så får vi se hvordan plagget oppfører seg etter bruk og vask.

 

På lavkarbo-vogna igjen.

IMG_3299

I sommer har kostholdet vært heller slapt i perioder, men i dag er det oppstart med lavkarbo igjen. Heldigvis fikk jeg en bra “oppvarming” på lørdag da vi var på besøk hos Cora og mammaen hennes. Der fikk vi servert en deilig lavkarbomiddag og spiste vel mer enn vi burde alle sammen. I tillegg fikk jeg ett nytt tips til rundstykker. De er laget etter den samme oppskriften som Mannes Pizzabunn og smakte nydelig. Jeg ser ikke bort i fra at jeg skal ha bakedag og om ikke så lenge, for i flg vertinnen så var de også utmerket til frysing. Så vidt jeg kunne skjønne så legger hun bare opp røren med skje på stekeplaten til passe store “topper” og steker dem.

IMG_3306

 

Sokkestrikke-trangen har ikke gitt seg, og nå jeg gått i gang med å lære meg å strikke 2 sokker samtidig på to rundpinner. Det var litt “trælsamt” i starten, men nå tror jeg at jeg har knekt koden enn så lenge. Neste utfordring blir hællappen.

….men rop på høsten, så kommer’n…….

Sommer 2011 041

Det har vært nok en fin dag på Ringerike og ettersom det nærmer seg slutten på Tinka Hund sitt besøk i denne omgang bestemte vi oss for å ta en tur til skogs.  Det var deilig å gå i skogen i finværet og ettersom vi var mer eller mindre alene ble det en avslappende rusletur for Tinka og meg.

Sommer 2011 023

Til tross for at det føles som om sommeren akkurat har kommet, så er det klare tegn på at høsten nærmer seg med stormskritt. En ting er nå bringebær og blåbær – de hører liksom sommeren til, men når tyttebærene begynner å modnes, da er det snart høst i hodet mitt. Det samme gjelder for soppene som også har dukket opp.

Sommer 2011 027

Ett mer positvt utslag av at det nærmer seg slutten på sommeren er at håndarbeidslysten begynner å komme tilbake. Etter at strikkepinner og hakkekroker har fått ligge i fred i ukesvis, så begynner det å krible i fingrene igjen. Det er mulig at jeg har fått solstikk, men jeg har til alt overmål lyst til å strikke sokker. Burde jeg legge meg ned å vente til det går over tro?

PPOnsdag: Sikkerhetskopi av bilder

pponsdag-knapp

 

PPOnsdag går ut på å vise fram ett prosjekt man holder på med, i bloggen sin på onsdager. PPOnsdag står for PågåendeProsjekterOnsdag, altså at man blogger ett prosjekt man holder på med, på onsdag. Og det trenger ikke være strikking det er snakk om, kan være hva som helst, så lenge det er noe du holder på med, og som ikke er avsluttet.”

Dette er i aller høyeste grad ett pågående prosjekt hos meg. Jeg har vært veldig dårlig på å ta sikkerhetskopier og det har vel vært mer flaks enn vett som har gjort at jeg ikke har mistet flere bilder og dokumenter enn jeg har.

For en stund siden kjøpte jeg meg en veldig smart “hjemme-server” slik at maskinen skulle ta sikkerhetskopi flere ganger i uken – og som i tillegg kunne brukes som ekstra lagerplass. Det var jo veldig smart – helt til jeg plutselig oppdaget at PC-en min hadde mistet kontaken med serveren og at grunnen var at den disken som sikkerhetskopiene lå på var ødelagt.

IMG_1649

Heldigvis hadde jeg fortsatt kopi at de viktigste bildene på PC-en, men jeg mistet en god del hverdagsbilder og mange oppskrifter. Derfor skal jeg nå i gang med gamle måten – brenne ut bildene på DVD. Plater og cover er kjøpt inn, så nå er det bare å komme i gang.

Mine første Mono-markører

IMG_3103

Jeg har lenge siklet på Mono sine maskemarkører, men ettersom de jeg har sett har hatt hele ringer, så har jeg holdt meg unna. Men her om dagen var jeg innom Mono sin Epla-butikk og da fikk jeg se at hun også solgte maskemarkører med kroker.  Gjett om jeg var kjapp til å trykke på “Kjøp”

Grunnen til at jeg vil ha markører med kroker er selvsagt at de også skal kunne brukes når jeg hakker. Krokene er også såpass store at de vil kunne brukes når jeg hakker med ganske tykt garn.

Pakken kom i posten i dag og jeg er kjempefornøyd. Markørene er nydelige og veldig lette. De kom også en en flott smykkepose som gjør at det er lett å holde dem samlet når de ikke er i bruk.

IMG_3101

Ett sjeldent syn…..

 

…. I hvertfall for meg. Til tross for at jeg bor rett i skogkanten så er det sjelden jeg er ekorn på nært hold. Jeg er ikke sikker på om det har blitt mindre ekorn med årene eller om det er jeg som har hatt uflaks, men jeg synes at de aller fleste jeg har sett i det siste har vært de som har blitt kjørt ihjel.

IMG_3094

Men her en morgen jeg skulle hjem fra jobb fikk jeg se denne krabaten. Heldigvis hadde jeg kameraet i sekken og jeg fikk sneket meg så nært at jeg fikk tatt en bilde. Jeg vet at de kan være noen skikkelige ugangskråker, men de er jo sjarmerende da.

Nå blir det orden i sakene.

IMG_1623

De stakkars strømpepinnene mine har hitil hatt en heller kummerlig tilværelse i en plastpose. Det har vært veldig lite oversiktelig og ett evig rot. Men nå har det blitt andre boller. Jeg har lenge gått å siklet på de flotte pinneveskene som Tante Ull selger i Epla-butikken sin – og her om dagen fant jeg en som var så lekker at jeg ikke klarte å stå i mot lenger.

IMG_1628

I dag kom herligheten i posten og jeg har begynt å flytte inn. Er den ikke fin? Det var veldig mange rom i den, men så har jeg veldig mange sett med strømpepinner også, så den blir nok helt full etter hvert, og blir det ledige rom så har jeg noen hakkekroker som også kan flytte inn der.

IMG_1626

Misforstått gjerrig?

IMG_1616

Da jeg hadde den store oppryddingen i garnet mitt i helgen tok jeg også fram igjen denne lekre hespen som Tante Ull har spunnet. Jeg har hatt hespen liggende pent pakket inn, men har ikke fått mannet meg opp til å lage noe av den enda. Jeg får skikkelig prestasjonsangst når det gjelder sånt spesielt garn. Det er jo egentlig helt fjollete, men jeg blir så gjerrig på garnet at jeg ikke får brukt det til noe som helst. Og da blir jo hensikten med å ha så flott garn borte.

Så dagens utfordring til meg selv blir å finne ett prosjekt å bruke garnet til.

Rydding i garnlageret.

IMG_1620

I dag har jeg gjort meg hard og ryddet i garnlageret mitt. Hensikten var å få tilbake oversikten, samt å få gitt bort en del restegarn og feilkjøp mm til en SFO. Jeg klarte selvsagt ikke å være så hard som jeg hadde ambisjoner om – jeg kommer jo tross alt fra en lang linje med hamstrere – men jeg fikk da samlet sammen denne sekken som skal ut av huset en av de første dagene. Dessuten klarte jeg å få en del garn fra poser og over i kasser slik at jeg har håp om å finne fram det jeg trenger når jeg trenger det og ikke ender opp med å kjøpe mer.

IMG_1617

Det dukket også opp noen skjulte skatter. Dvs ting jeg visste at jeg hadde – men bare ikke helt hvor. Denne flotte “strikkebollen” har Margot laget og jeg fikk kjøpt den under OktoberRosa for noen år siden. Den viste seg også å inneholde ett par UFO-er som nå skal fram igjen. Bollen skal nå få flytte ned i stuen som PP-kurv (PP= Pågånde Prosjekt) Den er jo så nydelig at den kan stå framme til pynt også.

IMG_1618

Utgangspunktet for Bollen er en Moebius og oppskriften kommer så vidt jeg husker fra en av bøkene til Cat Bordhi.

Spam