Arkiv

Mat og sånn

Kveldskos

IMG_1591

Eller som ett mellommåltid? Dagens anbefaling er avocado med reker i majones. Ha gjerne i ett hakket hardkokt egg også. I kveld hadde vi luksusvarianten med krepsehaler på toppen. Namme-nam.

Nød lærer sulten kvinne…

IMG_1589

…. å prøve nye muligheter. Nå som grillsesongen er i gang (i hvertfall i flg kalenderen) så gjelder det å finne gode lavkarbo-alternativer. Kjøttet i seg selv er jo helt greit, men potetsalaten var ett stort savn i fjor sommer. Nå har jeg kommet over denne blomkålsalaten på Mannes Lavkarbosider, og den møtte jo prøves.

Resultatet var over all forventning – den var en fullgod erstattning. Jeg laget såpass rikelig med saus at jeg kunne ha litt over den grønne salaten også. Jeg tok ikke i kokt egg, men må innrømme at jeg brukte en teskje Bostonmix i stedet. Det gir riktig nok noen flere karber, men ga god smak.

Salaten ble servert sammen med grønn salat og grillet kyllingfillet.

God og lettvind soppsaus

IMG_1490Under en  handletur til Sverige for en stund siden gjenoppdaget jeg denne favoritten fra barnsommen – kremet champignon. Den er fabelaktig å bruke til en rask og lettvindt saus.

Det er bare å steke sopp, løk eller andre godsaker du ønsker å bruke i pannen og  ha helle over en skvett med fløte. Så rører du inn sopp-kremen til du får den smaken du ønsker. Hvis du synes sausen blir for tykk er det bare å spe ut med vann.

Tilsett krydder etter ønske.

Det står ikke nøyaktig næringsinnhold på boksen – bare at det er det samme som i rene champinonger. Sausen kan brukes til flere typer kjøtt og denne gangen brukte jeg den til helstekt svinefillet med broccoli.

IMG_1491

På’n igjen

middag02

Jeg er i gang med lavkarbo-mat igjen og prøver å finne på ting å variere kosten med. Laks og blomlål/brokkoli er snadder, men det kan jo bli litt ensformig i lengden i lengden.

Dagens test-prosjekt var marinert kyllingfillet og grønnsaksblanding i fløtesaus. Denne grønnsaksblandingen fra Findus er ett ganske nytt bekjentskap, men vi kommer nok til å bruke mer av den.  Jeg stekte kyllingen og mens den hvilte seg, så freste jeg opp grønnsakene slik det står beskrevet på pakken og til slutt hadde jeg i en skvett med fløte som jeg lot koke til den tyknet. Jeg tilsatte litt hermetisk koriander for å få litt mer smak og vips var maten ferdig.

middag01

Niste-produksjon

20110114_6I dag har jeg svingt meg på kjøkkenet og produsert lavkarbo-pizzabunner. De store bunnene blir til middag og de små til nistemat. Denne gangen lit jeg bunnene kjøle seg helt ned på rist før jeg hadde på fyll, og da ble de helt tørre og fine. Første gangen jeg prøvde opplevde jeg nemlig at de slo seg litt slik at de virket litt rå.

På niste-pizzaene hadde jeg bittelitt ketchup uten sukker, røkte middagspølser, løk og ost. De smaker aldeles utmerket kalde.

Å, ja – oppskriften kommer fra Manne.

På’n igjen

041Etter en veldig slapp desember, så har jeg omsider kommet i gang med labkarbo-mat igjen. Dagens middag var Mannes Kjøttdeigform. (bla litt nedover på siden) Jeg brukte en middels stor paprika, 1 brokkoli og en boks hermetisk sopp i tillegg til det som står i oppskriften.

Årets første fra drivhuset.

026 I dag har samboeren høstet årets første grønnsaker fra drivhuset. Det er første gangen vi har squash, så det gjelder å finne en ekstra spennende oppskrift å bruke den til.

Slangeagurk har vi hatt før men årests første smaker ekstra godt. Denne har vi alt testet som tilbehør til dagens middag, som var tacokjøttdeig med løk og paprika.

Mer snaddermat.

20100722_9 Nok en gang har den ene søsteren min svingt seg på kjøkkenet og tryllet fram nye godsaker. I dag har vi kost oss med lavkarbo-lasagne der pastaplatene er byttet ut med squash. 

Det å gi avkall på ris og pasta har vært noe av det tøffeste med å legge om mat-stilen, så alle gode erstattninger blir tatt godt i mot.  Denne oppskriften kommer fra en side som var ny for meg – nemlig matmons.net. Hvis du går til søkefeltet og søker på lavkarb0, så dukker det opp flere fristende oppskrifter.

Som den grønnsaks-skeptikkeren jeg er, så tok jeg den første biten med en viss spenning, men det smakte knallgodt og jeg ser slett ikke bort i fra at jeg kommer til å lage denne selv også, den frister nemlig absolutt til gjentagelse. Oppskriften på  finner du her

Godteri med bedre sammvittighet.

20100722_17

Det blir visst mye matprat her for tiden, men ettersom jeg er i gang med lavkarbo-kosthold for fullt igjen, så må jeg innrømme at jeg tenker ganske mye på hva jeg putter i munnen for tiden.

Jeg har vært en hund etter salmiakk-lakris så lenge jeg kan huske, men de siste månedene har jeg ikke tilatt meg så spise noe særlig av det. I går var jeg så heldig å tå tips fra en Facebook-venn om at det var lavkarbo-drops å få kjøpt på apoteket. Derfor tok jeg turen innom i dag og lykken var stor da jeg fant disse godbitene. I flg innholdsfortegnelsen, så er det praktisk talt ikke karbohydrater i dem i det hele tatt. Det er riktig nok litt salter og andre ting som muligens ikke er å anbefale i store mengder, men prisen er såpass stiv at det nok ikke blir en daglig nytelse. Det er tross alt greit å vite at det finnes alternativer når “godte-sjuken” blir for påtrengende.

 

 

 

20100722_18

Lavkarbo-pizza alá Manne.

20100719_63 Mens andre bruker ferien til å spise usunt, så har vi bestemt oss for å prøve å være ekstra sunne disse ukene. (I hvertfall det meste av tiden) Mye av lavkarbo-maten skal jo lages fra bunnen av og der er det ikke bestandig like lett å være flink i hverdagen. Heldigvis er en av fordelene med lavkarbo at sunt ikke er det samme som kjedelig, og i kveld har vi kost oss med hjemmelaget pizza alá Manne. Oppskriften på pizzabunnen fant jeg på Mannes Lavkarbo-side (bla litt nedover på siden) og fyllet besto av kjøttdeig, litt sårett-bacon, løk og paprika. Det skulle også vært sopp, men den fant jeg igjen på benken mens pizzaen sto i ovnen – så det får bli neste gang. Uansett så var pizzaen knallgod – og det er absolutt den letteste pizzabunnen jeg har laget noen gang. Det blir nok ikke siste gangen vi spiser denne retten.

Spam