Arkiv

Foto

Fotofikling i farta

En av de dillene jeg har lagt meg til siden jeg var var særlig aktiv på bloggfronten sist, er diverse foto-apper (program) til telefon og nettbrett. Etter at jeg oppdaget Instagram for Android, så åpnet det seg en helt ny verden med masse inspirasjon og glede over flotte bilder.

Selv om disse appene ikke kan erstatte fotoredigeringsprogrammer på PC (eller Mac for den saks skyld) så er mange av dem slett ikke så dumme. Det er ikke umulig at jeg kommer til å skrive mer om dem etter hvert. Dette bildet er tatt med kompaktkameraet mitt og overført til telefonen for behandling.

image

Brukernavnet mitt på Instagram er forresten @fikleriet hvis noen ønsker å følge meg.

Høst og en ny hverdag.

image

Nå har de første tegnene til høst for alvor begynt å vise seg både ute og hos meg personlig. Fra den 1.september fikk jeg en ny hverdag –  jeg er uten jobb for første gang på drøyt 24 år. Det er vel ikke så mye positivt med det, men om ikke annet så har både håndarbeidslysten og bloggelysten begynt å komme tilbake etter en uke fri.

Fotolysten har vel egentlig hvert der hele tiden, men jeg har bare ikke hatt noe særlig overskudd til å gjøre noe med den.

image

I allefall….. En ting som er bra med høsten er at jeg får lyst til å strikke luer. Det prosjektet jeg driver med nå er Bittami sin Nepal-lue. Det går ikke så fort, for jeg er så lite dreven med å strikke etter diagram, men jeg liker oppskriften veldig godt, så jeg gleder meg til å se den ferdig.

Hermegåsa i farta.

Thomas Berger la ut noen utrolig flotte bilder på Facebook-siden sin her om dagen, og da jeg hadde fått forklart hva han hadde gjort, så måtte jeg jo prøve å herme litt.

macro01a

 

 

Den varme sommerkvelden fristet til å leke litt med vann, så da var det bare å sette på makrolinsen og legge i vei.

 

macro01

 

Til slutt fikk bildene en omgang i Paint Shop Pro X4.

macro02

Verden er så stor, så stor………

……. Lasse Lasse Liten.

Mye større en du tror,

Lasse Lasse Liten………

 

Det er utrolig hva en får tips om på sosiale medier og i dag var den denne bloggen som fanget min interesse. Jeg syntes at det var en såpass artig ide at jeg bare MÅTTE skaffe meg noen småttinger selv og prøve. Her ser dere resultatet av første forsøk. (klikk på bildene for å se større utgaver)

knøtt 025

 

Jeg har planer om å ta flere slike bilder etter hvert og nå trenger jeg hjelp til å finne navn til den nyinflyttede familien. Legg igjen forslag i kommentarfeltet og hvis ditt forslag vinner kan det hende at det kommer en liten overaskelse i posten.

knøtt 026

Nattfotografering

Det nærmer seg slutten for den kjære fabrikken vår nå, så jeg prøver å få tatt noen siste bilder mens det enda er drift der. Dessuten er det jo en anledning til å prøve å lære meg mer om både fotografering og etterbehandling.

Image2

 

Disse bildene er satt sammen av flere eksponeringer i Paint Shop Pro X3 og har fått ett par runder med forskjellige ting etterpå.

 

Image1

Kveldsfotografering med lang lukkertid

vinter - 031

Jeg har vært ute å prøvd meg på fotografering med lang lukkertid igjen. Denne gangen gikk turen til Jevnaker. Tanken var å ta bilder som jeg kunne bruke til å leke meg med HDR-funksjonen på Paint Shop Pro, igjen, men det ble bare sånn passe vellykket. Derfor har jeg prøvd å fikle litt på enkelt bilder i stedet.

Bildet over er tatt fra Glassverket og over mot Vestsideveien. Eksponeringstid = 9 sek. ISO 200

vinter -011

 

Jeg hadde håpet at det var en del julebelysning igjen på Hadeland Glassverk, men desverre var det bare på dette huset det var noe særlig igjen. Eksponeringstid 21 sek. ISO 200

Nyttårsforsetter

Jeg pleier ikke å ha så mange forsetter ved inngangen til ett nytt år, og det har jeg vel egentlig ikke i år heller. Det å fortsette med lavkarbo og å finne meg en ny jobb etter hvert, er jo en nødvendighet, så de kan vel ikke regnes med.  Dermed sitter jeg igjen med 2 hobbyforsetter som jeg har satt meg som mål å få gjort noe med i år:

 

#1 – Garnlagret mitt skal slankes/roteres ved at jeg bruker eller gir bort garn som har ligget lenge.

#2 – Jeg skal bli flinkere til å fotografere for fotograferingens skyld – og lære meg å bruke kameraet bedre

 

Når det gjelder #1, så er jeg allerede i gang med å hakke ett halstørkle av – hold dere fast – Rooosa Mohair Kitten. Noen ganger lurer jeg på om jeg hatt blackouts når jeg har vært og handlet garn. Hva i all verden tenkte jeg på? Men det er gøy å prøve ut nye masker (bikubemønster) og det er jo lov å håpe at jeg finner noen som kler rosa bedre enn meg en gang.

 

Så over til #2: Noen ganger er det lettere å komme seg ut av sofaen hvis en har ett bestemt mål for fotosafarien – som f.eks ett bestemt tema. Derfor håper jeg at noen av dere er så snille å legge igjen forslag til forskjellige temaer som jeg kan jobbe med.

Bilde under er 2 år gammelt og er mest ment som en påminnelse til meg selv om at jeg til en viss grad kan hvis jeg vil Smilefjes som blunker

IMG_6298

….men rop på høsten, så kommer’n…….

Sommer 2011 041

Det har vært nok en fin dag på Ringerike og ettersom det nærmer seg slutten på Tinka Hund sitt besøk i denne omgang bestemte vi oss for å ta en tur til skogs.  Det var deilig å gå i skogen i finværet og ettersom vi var mer eller mindre alene ble det en avslappende rusletur for Tinka og meg.

Sommer 2011 023

Til tross for at det føles som om sommeren akkurat har kommet, så er det klare tegn på at høsten nærmer seg med stormskritt. En ting er nå bringebær og blåbær – de hører liksom sommeren til, men når tyttebærene begynner å modnes, da er det snart høst i hodet mitt. Det samme gjelder for soppene som også har dukket opp.

Sommer 2011 027

Ett mer positvt utslag av at det nærmer seg slutten på sommeren er at håndarbeidslysten begynner å komme tilbake. Etter at strikkepinner og hakkekroker har fått ligge i fred i ukesvis, så begynner det å krible i fingrene igjen. Det er mulig at jeg har fått solstikk, men jeg har til alt overmål lyst til å strikke sokker. Burde jeg legge meg ned å vente til det går over tro?

Mens jeg venter på Lotto-gjevinsten

Det er ingen hemmelighet at jeg har gått å siklet på fotoveskene til Kelly Moore en stund. Jeg er ikke noe veske-menneske, men disse er til å bli matt av. En av grunnen er at jeg har savnet en fotoveske som jeg kan ha med meg når jeg skal gå i byen og sånt – og som har en slik utforming som gjør at jeg både har plass til kamera, ekstra linse, kanskje en ekstern blitz og de vanlige tingene som lommebok, solbriller, telefon osv. Jeg har hatt en slik firkantet “klump” fra Lowepro, men den er ikke spesielt god å bære med seg og dessuten er utformingen slik at jeg må sette den i fra meg for å få åpnet klaff og glidelås. Veskene fra Kelly Moore er jo midt i blinken, men jeg fotograferer såpass lite at jeg ikke syntes jeg kunne forsvare å bruke 1500 – 2000 kr på en fotoveske.

18-2190-IMG1_LRG

Nå har jeg funnet en løsning som jeg er veldig fornøyd med – den er riktig nok ikke så fin som KM-veskene, men prisen var desto mye penere Smilefjes som blunker Herligheten kommer også fra Lowepro og heter Lowepro Passport Sling.  Den passer mitt behov ypperlig.

18-2190-IMG8L

Den har en polstret innmat som tar litt over halve vesken. Den er festet med borrelås og kan fjernes. Det er også en flyttbare skillevegg i den polstrede delen, og den ha en liten lomme med plass til ekstra minnekort.

sommer 2011 017

I den ene enden er det en glidelås som kan åpnes for å lage vesken større hvis en vil ha med mye ekstra. Da blir det fint plass til en bok og litt annet (jeg tenker selvsagt på om det er plass til ett håndarbeidsprosjekt)

sommer 2011 024

Det er også to innvendige lommer i den delen som ikke er polstret. 1 i typisk “telefon-str” og en med plass til nøkler e.l.

sommer 2011 019

I tillegg er det 3 ganske store lommer utvendig hvor det er plass til en drikkeflaske og annet. Skulderreimen er justerbar og mer enn lang nok selv for en såpass stor person som meg.

Jeg fant egentlig vesken hos Japan Photo i Sandvika, men der hadde de ikke den fargen jeg ville ha. Men ettersom de har en sjelden service-innstilling, så var de så snille å ringe noen kollegaer inne i Hegdehaugsveien som la av en til meg til jeg kunne komme å hente den.

Ny fotoutfordring

Denne gangen var temaet “Sommerglede” og det er vel ikke mye som slår jordbær?

IMG_3085

Disse er riktig nok ikke fra egen hage, men nå har jeg fått lovnad på pallekarmer, så neste år håper jeg at jeg kan vise fram noen jeg har dyrket selv.

Spam