Arkiv

Hekling

Nyttårsforsetter

Jeg pleier ikke å ha så mange forsetter ved inngangen til ett nytt år, og det har jeg vel egentlig ikke i år heller. Det å fortsette med lavkarbo og å finne meg en ny jobb etter hvert, er jo en nødvendighet, så de kan vel ikke regnes med.  Dermed sitter jeg igjen med 2 hobbyforsetter som jeg har satt meg som mål å få gjort noe med i år:

 

#1 – Garnlagret mitt skal slankes/roteres ved at jeg bruker eller gir bort garn som har ligget lenge.

#2 – Jeg skal bli flinkere til å fotografere for fotograferingens skyld – og lære meg å bruke kameraet bedre

 

Når det gjelder #1, så er jeg allerede i gang med å hakke ett halstørkle av – hold dere fast – Rooosa Mohair Kitten. Noen ganger lurer jeg på om jeg hatt blackouts når jeg har vært og handlet garn. Hva i all verden tenkte jeg på? Men det er gøy å prøve ut nye masker (bikubemønster) og det er jo lov å håpe at jeg finner noen som kler rosa bedre enn meg en gang.

 

Så over til #2: Noen ganger er det lettere å komme seg ut av sofaen hvis en har ett bestemt mål for fotosafarien – som f.eks ett bestemt tema. Derfor håper jeg at noen av dere er så snille å legge igjen forslag til forskjellige temaer som jeg kan jobbe med.

Bilde under er 2 år gammelt og er mest ment som en påminnelse til meg selv om at jeg til en viss grad kan hvis jeg vil Smilefjes som blunker

IMG_6298

Hvor var hobbybloggerene???????

Alle de store nettavisene har i dag hatt rapporter fra dagens store høydepunkt i den norske blogg-verden, Vixen Blog Awards.  Har vært innom og kikket på kategoriene og tuslet skuffet ut igjen.  Misforstå meg rett – jeg synes det er helt greit med slike priser, men det er jo ikke akkurat ett vidt spenn, da.  Hvor er strikke- og hekle bloggene? Spinnerene og de som syr selv? Og hva med hage og interiør? Og alle de flotte stempel- og scrappe-bloggene?

Hvis hensikten er å:”.. fremme kvalitet, kreativitet og nyskaping blant norske bloggere” så burde de jammen tatt med hobbybloggene også. Jeg finner da mye mer inspirasjon i å lese om en ny variant av en hjemmestrikket lue enn å lese om hvilket kjedebutikk som selger de “kuleste” maskin-strikkede merkene.

Puh – det var dagens utblåsning. Smilefjes  Nå skal jeg kikke lengselsfullt på noen søte nøster med Sandnes Kashmir Alpakka som ligger å venter på at jeg skal få tid til dem. Akkurat nå er det mye annet som tar tid, men så snart det begynner å roe seg har jeg tenkt å begynne på denne halsen

Test av ny applikasjon

image

Jeg har lastet ned en oppdatert versjon av wordpress til telefonen min og må jo teste om den virker.

Ellers så hekler jeg litt om dagen. Dette skal ettet hvert bli en vest.

Ferdiiig!!

kauni03Årets første dag ble benyttet til å gjøre ferdig dette sjalet. Det må vel kunne kalles en god start?  Jeg er ganske fornøyd med at jeg klarte å motstå fristelsen til å begynne på nok ett prosjekt, og gjorde ferdig ett jeg var i gang med allerede.

Sjalet er (som de fleste sikkert ser) rett og slett en halv bestemorsrute. Ideen til dette sjalet fikk jeg da jeg så Manne hekle på en ensfarget variant på treffet på Moreppen i fjor høst.

For å gjøre kantene litt «mykere» så heklet jeg en kant med tunger eller hva det nå enn heter på sidene og en omgang med fastmasker og luftmasker på toppen.

  • Oppskrift: Halv Bestemorsrute
  • Garn: Kauni (Dobbelt tråd)
  • Heklenål: 6 mm
ManufacturerNIKONModel NameCOOLPIX L6Exposure ProgramNormal ProgramExposure Time10/600F Number3.2ISO216Focal Length6.3mmMetering ModePatternTitlekauni03

Litt for mange prosjekter?

Nå har jeg kommet inn i en rundans da jeg har startet på litt for mange prosjekter igjen. Derfor vokser ikke hvert prosjekt så mye at det gjør noe. Men jeg har da heklet noen flere omganger på regnbue-sjalet. Jeg er litt spent på hvordan det blir videre, for nå begynner hver omgang å bli så lang, at det kan komme til å bli fargeskift midt i omgangen, og jeg er ikke helt sikker på hvor pent det blir.

Jeg har klart å gjøre ferdig ett prosjekt også, da. :-) Søsteren min ville gjerne ha ett løkkeskjerf, og ble sendt ut for å kjøpe garn slik at hun skulle få de fargene hun ville ha.

Jeg har strikket Blånisselue til Nevøen, og søsteren min trodde at Niesen nok ville ha en slik også. Siden Niesen ikke er mer enn 2 år, så ville mammaen gjerne ha en lue med øreklaffer og snor. Tante hadde ingen oppskrift på noe slikt, så nå har jeg prøv å sette sammen flere oppskrifter til en. Det skal bli interessant å se hvordan resultatet blir,

Se hun hekler.

Da jeg var på Gardermoen så hadde jeg egentlig bestemt meg for at dette Kauni-garnet skulle bli til en veske, men i løpet av helgen har jeg ombestemt meg igjen. Bombe. I helgen har jeg heklet på dette sjalet. Det er ett helt enkelt sjal, som jeg hekler med dobbelt tråd.

Dessuten har jeg begynt på ett løkkeskjerf til, men det vokser ikke så veldig fort.  Jeg har også strikket litt på det andre sjalet, men det har ikke vokst så mye at det er noe å vise fram enda.

Spam