Arkiv

Hage

Ukens fotoutfordring: Grønn glede

Image1

Vel strengt tatt var det vel forrige ukes utfrodring, men jeg er litt sent ute som vanlig Smilefjes som blunker

Jeg kom plutselig på at jeg ikke har brukt macro-objektivet mitt på evigheter, så nå var det påtide at det fikk lufte seg litt. Jeg kom meg ikke så langt avgårde, men det finnes spennede ting rett utenfor husveggen også.

Image2

Det er litt tidlig på sommeren for disse liljene, men de er godt i rute.

macro 024

Mer Fagerfredløs

macro 045

Denne krabaten fant jeg på liljene

PPOnsdag igjen.

 

pponsdag-knapp

PPOnsdag går ut på å vise fram ett prosjekt man holder på med, i bloggen sin på onsdager. PPOnsdag står for PågåendeProsjekterOnsdag, altså at man blogger ett prosjekt man holder på med, på onsdag. Og det trenger ikke være strikking det er snakk om, kan være hva som helst, så lenge det er noe du holder på med, og som ikke er avsluttet.”

 

macro 051

 

Nå i ferietiden har det vært dårlig både med blogging og håndarbeide, men nå er jeg igang igjen. Det nyeste prosjektet er en liten Hitchhiker til Niesen.

Jeg strikker den i Sandnes Duo Mini på 4 mm pinner. Pinnene er egentlig litt tykke til garnet, men jeg vil være sikker på at sjerfet blir luftig og mykt mot en liten barnehals. Den unge damen har sett prosjektet og godkjent det, så da sattser jeg på at hun blir fornøyd. Planen er å få det ferdig til de kommer på besøk om ett par uker.

macro 024

 

Ett annet Pågående Prosjekt er hagen. Denne sommeren har jo vært helt umulig. Vi har nesten ikke kunne vært ute og heller ikke gjort noe særlig fornuftig. Desverre vokser gress og ugress like ivrig uten selskap, men i dag har vi heldigvis fått røsket opp litt. Etterpå tok jeg med makro-linsen min og tok noen bilder. Fargerfredløsen står i full blomst nå.

Hvor var hobbybloggerene???????

Alle de store nettavisene har i dag hatt rapporter fra dagens store høydepunkt i den norske blogg-verden, Vixen Blog Awards.  Har vært innom og kikket på kategoriene og tuslet skuffet ut igjen.  Misforstå meg rett – jeg synes det er helt greit med slike priser, men det er jo ikke akkurat ett vidt spenn, da.  Hvor er strikke- og hekle bloggene? Spinnerene og de som syr selv? Og hva med hage og interiør? Og alle de flotte stempel- og scrappe-bloggene?

Hvis hensikten er å:”.. fremme kvalitet, kreativitet og nyskaping blant norske bloggere” så burde de jammen tatt med hobbybloggene også. Jeg finner da mye mer inspirasjon i å lese om en ny variant av en hjemmestrikket lue enn å lese om hvilket kjedebutikk som selger de “kuleste” maskin-strikkede merkene.

Puh – det var dagens utblåsning. Smilefjes  Nå skal jeg kikke lengselsfullt på noen søte nøster med Sandnes Kashmir Alpakka som ligger å venter på at jeg skal få tid til dem. Akkurat nå er det mye annet som tar tid, men så snart det begynner å roe seg har jeg tenkt å begynne på denne halsen

Årets første fra drivhuset.

026 I dag har samboeren høstet årets første grønnsaker fra drivhuset. Det er første gangen vi har squash, så det gjelder å finne en ekstra spennende oppskrift å bruke den til.

Slangeagurk har vi hatt før men årests første smaker ekstra godt. Denne har vi alt testet som tilbehør til dagens middag, som var tacokjøttdeig med løk og paprika.

Om nedarvede dumskaps-ord

rosablomst01 Min salige bestemor på morssiden pleide ofte å si at “Hva skal vi med dumheten hvis den ikke skal brukes?” Og i dag må jeg gjøre hennes ord til mine. Baltazar og jeg har hatt en skikkelig sjau i hagen i dag og for mitt vedkommende sluttet det med vonde blemmer på hendene. Jeg var egentlig ferdig, men så skulle jeg bare luke litt rundt skyggebedet på baksiden av drivhuset.

Til tross for at jeg har minst 4 par hagehansker, gikk jeg selvsagt til verks med bare hender – og fikk ett heller ublidt møte med en ekkel liten brennesle som hadde gjemt seg innimellom løvetann og annen styggedom. Au-au.

Ellers så har Baltazar fått plantet til en del både i drivhuset og i kjøkkenhagen, men jeg har fått plantet noen flere urter i krydderkassen, så nå er det bare å vente på at godsakene skal vokse til.

 

Bildet kommer ikke fra hagen vår, det er tatt i hagen som ligger rundt det gamle fengslet i Hønefoss. Der har de laget en riktig koselig park med benker og flott beplantning. Etterbehandling og ramme er som vanlig gjort i Paint Shop Pro.

Det er da håp

hage1 Selv om våren stort sett har vært ganske kald og guffen i år, så er det da noen tegn som tyder på at det er håp i år også. Rosenroten har overlevd denne vinteren også. Den er Baltazar sitt prosjekt, så jeg er ikke helt sikker på når den kan testes, men jeg tror det begynner å nærme seg i år.

 

 

 

 

 

 

Hage 003 Krydderkassen var det verre med. Her var det stort sett bare gressløken som hadde overlevd denne vinteren, så derfor har vi begynt å spe på litt. Vi har bl.a satt ned litt persille. Ett av årets hage-forsetter er å bli flikere til å bruke av det som vokser i krydderkassen.

 

 

 

 

 

 

Hage 009 Denne krabaten dukker også trofast opp hvert år. Den er visst spiselig, men ingen av oss er sikre på hva det er, derfor får den stå i fred. Hvis noen aner hva det er for noe, så legg gjerne igjen en kommentar.

Belønningen min.

Det har kostet meg ganske mye å legge om livsstilen (les “matstilen”) min såpass mye som jeg har gjort i vinter. For å ha noe å jobbe i mot, så trenger jeg en belønning fra tid til annen. Nå vil sikkert noen si at en bedre helse er belønning i seg selv, og det har dere sikkert rett i, men det er ikke så lett å tenke sånn når jeg sitter å gumler på blomkålen min og drømmer om pasta. ;)

Ettersom jeg har tenkt å gå ned ganske mye mer i vekt, så synes jeg at det er bortkastede penger å kjøpe klær som vil være for store om noen måneder. Derfor har jeg belønnet meg selv med noe mer håndfast – nemlig ett nytt kamera. Jeg har stadig kikket på tester de siste par årene, men det er først nå jeg har funnet ett som jeg har ment at det er verdt å bruke pengene på. Så i dag gikk turen til Fotoknutsen sin filial på Gullskogen. Vidunderet jeg kom hjem med er en Canon EOS 550D og det var heldigvis såpass mye strøm på batteriet at jeg fikk tatt noen testbilder før jeg måtte sette det til lading. Her er noen av dem.

 

550 - test 026

550 - test 032

 

550 - test 039 

 

 550 - test 075

 

550 - test 130

 

Image2

Litt fotofikling igjen.

Jeg har tatt i bruk Corel Paint Shop Pro X2 og prøver å bli kjent med dens muligheter. Jeg er ikke helt fortrolig med den enda, men det kommer vel etter hvert.

Nå om dagen finnes det jo mange flotte motiver utendørs og nå står syrinene i full blomst hos oss. Jeg tok noen bilder mens maten lå på grillen i kveld, og etter at pølser og annet snadder var fortært, så har jeg fiklet litt igjen. Under ser dere utganspunktet og resultatet.  Jeg har kun brukt dette bilde + de mulighetene som finnes i programmet. Det eneste unntaket er kantene på banneret øverst. Der har jeg brukt en plug-in som heter Xenofex 2

Det går an å klikke på bildene for å se en større versjon.

 

syrin01

syrin01_fiklet

Lue og paprika

Under håndballkampen i dag trengte jeg noe å henge fingrene i, så jeg la i vei med en ny variant av den hakkede luen. Denne gangen bruker jeg Topp t’t tå, og 9mm hakkekrok, så jeg ble nødt til å justere mønstret litt. Jeg la opp 30 masker og feller til jeg har 21 masker på pinnen før jeg plukker opp igjen. Det gjenstår å se hvordan det passer inn når jeg kommer rundt.

 

 

Denne gangen bruker jeg dessuten strikkemasker i stedet for vanlige grunnmasker, så du kan trygt si at luen blir tykk nok. Jeg tror sant og si at den vil egne seg best for polfarere eller fjellklatrere.

 

Baltazar kom med denne paprikaen fra drivhuset i kveld. Jeg synes den hadde flotte farger med både rødt og grønt, så vil vise den fram.

Når dette skrives har paprikaen alt møtt sin skjebne som deltaker i kveldens pastasaus. Det er ekstra godt med grønnsaker fra egen avling.

Spam