Arkiv

Tutorial

Beskytt bildene dine med Picasa

En av bakdelene med å legg ut bildene sine på nett er at enkelte personer tar seg til rette og kopierer bilder de finner og bruker dem som sine egne. Heldigvis finnes det etter hvert enkle metoder som kan brukes til å merke bilder med. Her kommer to forklaringer på hvordan du kan beskytte bildene dine på en enkel måte ved hjelp av programmet Picasa:

Metode 1: Bruk “eksporter-funksjonen

vannmerke_picasa01

Etter å ha åpnet det bildet du ønsker å merke, så velger du Eksporter (se den nederste pilen) Da åpner det seg ett nytt vindu, og der kan du huke av på “legg til vannmerke” (se den øverste pilen") Deretter trykker du eksporter og fortsetter som vanlig.

Bakdelen med denne metoden er at teksten legger seg helt nede i hjørnet og kan derfor ganske lett skjæres bort. Derfor vil jeg vise en måte til som gjør at du kan få teksten der du vil ha den og i den størrelsen du vil.

Metode 2: Tekst-funksjonen

Åpne det bildet du vil legge til vannmerke på.

vannmerke_picasa01 1 – Velg fanen grunnleggende redigering

2 – Velg verktøyet Tekst, og huk av på vis tekst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv inn den teksten du ønsker i den størrelsen du vil ha.

vannmerke_picasa02 3 – Hvis du ønsker å ha bare omrisset av bokstavene kan du trykke på den knappen som pil nr 3 peker på.

4- For å gjøre teksten mer gjennomsiktig, så justerer du med bryteren gjennomsiktighet. Når du er fornøyd, lagrer du bildet som vanlig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser du ett bilde der jeg har brukt begge metodene.

big_fabel01-1

Mer digital scrapping

bryllup1 Jeg har lekt meg litt mer med PSP i helgen og her er resultatet.  Denne gangen har jeg kun brukt elementer og muligheter som finnnes i PSP X2.

Her kommer en kortversjon av hvordan jeg har gått fram:

De to stripene på venstre side er laget med Preset Shape rektangle. Bakgrunnsfargen satte jeg til Pattern Elegant 05 evt 06. Forgrunnsfargen satte jeg til 0. Når du har fått stripen slik du vil ha den, så går du til Layers og velger Convert to Raster Layer

Den rosa bakgrunnen Pattern Elegant 06

Den grå stripen er Patters Elegant 05 og flettemønstret er laget med “Effects/texture effects/Weave” m disse innstillingene:

  • Gap Size 4
  • With 8
  • Opasity 100
  • Weave color: svart
  • Gap color: svart
  • Fill Gaps: Huket av

Blonderammen ligger under Image/Picture Frame/ Lace. Åpne bildet som du ønsker å legge ramme på. På menyen øverst velger du så Layer/Promote background. Så lager du ett nytt transparent lag (Layers/New raster layer) som du så legger nederst (Layers/ arrange/send to bottom)  Deretter aktivierer du laget med bildet og legger på rammen og evt skygge. Når du er fornøyd, så høyreklikker du på bildet og velger “Copy Merged”. Så limer du det inn på det store bildet. (Selve albumsiden)

Blomstene og hjertene er tuber og heter “Red Roses” og “Gelatin Harts”

Spam