Arkiv

Paint Shop Pro

Kveldsfotografering med lang lukkertid

vinter - 031

Jeg har vært ute å prøvd meg på fotografering med lang lukkertid igjen. Denne gangen gikk turen til Jevnaker. Tanken var å ta bilder som jeg kunne bruke til å leke meg med HDR-funksjonen på Paint Shop Pro, igjen, men det ble bare sånn passe vellykket. Derfor har jeg prøvd å fikle litt på enkelt bilder i stedet.

Bildet over er tatt fra Glassverket og over mot Vestsideveien. Eksponeringstid = 9 sek. ISO 200

vinter -011

 

Jeg hadde håpet at det var en del julebelysning igjen på Hadeland Glassverk, men desverre var det bare på dette huset det var noe særlig igjen. Eksponeringstid 21 sek. ISO 200

Nattefrost

De siste dagene har det vært skikkelig grått og guffent her, men i kveld har det klarnet opp og blitt kaldere og da måtte jeg ut med kameraet en tur for å ta bilder av det flotte rimet. Jeg brukte hodelykt for å hjelpe kameraet å fokusere og hjalp til med blitz på noen av bildene (klikk på bildene for å se større utgaver)

Etterpå har bildene fått en runde i Paint Shop Pro

Om nedarvede dumskaps-ord

rosablomst01 Min salige bestemor på morssiden pleide ofte å si at “Hva skal vi med dumheten hvis den ikke skal brukes?” Og i dag må jeg gjøre hennes ord til mine. Baltazar og jeg har hatt en skikkelig sjau i hagen i dag og for mitt vedkommende sluttet det med vonde blemmer på hendene. Jeg var egentlig ferdig, men så skulle jeg bare luke litt rundt skyggebedet på baksiden av drivhuset.

Til tross for at jeg har minst 4 par hagehansker, gikk jeg selvsagt til verks med bare hender – og fikk ett heller ublidt møte med en ekkel liten brennesle som hadde gjemt seg innimellom løvetann og annen styggedom. Au-au.

Ellers så har Baltazar fått plantet til en del både i drivhuset og i kjøkkenhagen, men jeg har fått plantet noen flere urter i krydderkassen, så nå er det bare å vente på at godsakene skal vokse til.

 

Bildet kommer ikke fra hagen vår, det er tatt i hagen som ligger rundt det gamle fengslet i Hønefoss. Der har de laget en riktig koselig park med benker og flott beplantning. Etterbehandling og ramme er som vanlig gjort i Paint Shop Pro.

Lørdagsfikling

Image1 Ute er det – 10 grader og snøvær, så noe uteliv frister lite. Derfor koser jeg meg i sofakroken med besøk av Tinka Hund og leker med PSP og bildene av Lille Frøken Sjarmtroll.

 

 

 

 

 

 

Image2 Før i dag har jeg moret meg med å lage noen flere maler til blogger. Hvis noen er interessert i å bruke dem – eller å få laget sin egen, så er det bare å ta kontakt.

 

 

 

Image3

Har vært fotograf

Her om dagen var jeg så heldig å få fotografere Spyros lille sjarmtroll. Vi tok en haug med bilder og frøkna var nok ganske lei til slutt, men jeg ble faktisk ganske fornøyd med noen av bildene. Selvsagt måtte de fikles med etterpå og denne gangen brukte jeg Picasa 3 i tillegg til PSP. Picasa-en begynner å få en del artige og nyttige effekter etter hvert. Bland annet synes jeg at fjern-røde-øyne-funksjonen er veldig bra. Så for de som trenger ett program til å rette småting på bildene og gjøre litt små-fikling anbefaler jeg å gi dette programmet en sjanse.

Her er ett par eksempler på hva programmet kan gjøre. Først orginalen

IMG_6461

 

Så har jeg beskåret bildet (crop), fjernet røde øyne og brukt ett par filter (Focal B&W og Soft Focus) Da ble resultatet slik:

IMG_6461-1

Høstbilder

I dag har jeg hatt fri hele dagen og ettersom det også var nydelig vær, så benyttet jeg sjansen til å ta en liten luftetur med kameraet mitt.  Det fikk vel nesten sjokk stakkars, for det er en stund siden sist.  Og det samme gjelder visst for bloggen. Jeg har ikke gitt opp bloggingen – det har bare ikke vært så mye hyggelig å skrive om. Men jeg regner med at jeg plutselig er tilbake ;)

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */ 20090919_44 20090919_49 20090919_56 20090919_71

Mer digital scrapping

bryllup1 Jeg har lekt meg litt mer med PSP i helgen og her er resultatet.  Denne gangen har jeg kun brukt elementer og muligheter som finnnes i PSP X2.

Her kommer en kortversjon av hvordan jeg har gått fram:

De to stripene på venstre side er laget med Preset Shape rektangle. Bakgrunnsfargen satte jeg til Pattern Elegant 05 evt 06. Forgrunnsfargen satte jeg til 0. Når du har fått stripen slik du vil ha den, så går du til Layers og velger Convert to Raster Layer

Den rosa bakgrunnen Pattern Elegant 06

Den grå stripen er Patters Elegant 05 og flettemønstret er laget med “Effects/texture effects/Weave” m disse innstillingene:

  • Gap Size 4
  • With 8
  • Opasity 100
  • Weave color: svart
  • Gap color: svart
  • Fill Gaps: Huket av

Blonderammen ligger under Image/Picture Frame/ Lace. Åpne bildet som du ønsker å legge ramme på. På menyen øverst velger du så Layer/Promote background. Så lager du ett nytt transparent lag (Layers/New raster layer) som du så legger nederst (Layers/ arrange/send to bottom)  Deretter aktivierer du laget med bildet og legger på rammen og evt skygge. Når du er fornøyd, så høyreklikker du på bildet og velger “Copy Merged”. Så limer du det inn på det store bildet. (Selve albumsiden)

Blomstene og hjertene er tuber og heter “Red Roses” og “Gelatin Harts”

Litt fotofikling igjen.

Jeg har tatt i bruk Corel Paint Shop Pro X2 og prøver å bli kjent med dens muligheter. Jeg er ikke helt fortrolig med den enda, men det kommer vel etter hvert.

Nå om dagen finnes det jo mange flotte motiver utendørs og nå står syrinene i full blomst hos oss. Jeg tok noen bilder mens maten lå på grillen i kveld, og etter at pølser og annet snadder var fortært, så har jeg fiklet litt igjen. Under ser dere utganspunktet og resultatet.  Jeg har kun brukt dette bilde + de mulighetene som finnes i programmet. Det eneste unntaket er kantene på banneret øverst. Der har jeg brukt en plug-in som heter Xenofex 2

Det går an å klikke på bildene for å se en større versjon.

 

syrin01

syrin01_fiklet

Nattfotografering og nytten av fotofikling

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */ Uten fikling Uten fikling Med fikling Med fikling Uten fikling Uten fikling Med fikling Med fikling

Jeg må innrømme at jeg bruker de muligheten som kameraet mitt har altfor lite. Det blir ofte til at jeg bruker de forhåndsinnstilte programmene eller til nød justerer hvitballanse, ISO eller blender/lukker. Og langt over 99 % av de bildene jeg har tatt er tatt i .JPG.

Nå har jeg imidlertid bestemt meg for at noe skal gjøres med den saken, så i kveld tok jeg med kameraet og dro til skogs. Planen var å ta bilder i mørket med lang lukkertid. Desverre så hadde jeg glemt fjernutløseren min, så jeg fikk ikke brukt så lang eksponeringstid som jeg ville. Resultatet var at bildene ble heller mørke og stusselige. Men ettersom jeg hadde stillt inn formatet på RAW i stedet for JPG, så fikk jeg en helt annen mulighet til å fikle da jeg kom hjem og fikk bildene over på PC-en

Jeg er klar over at dette ikke er noen kunsteriske mesterverk, men jeg viser dem fram for å demonstrere at en fotobehandler kan gjøre underverker (og jeg er en skikkelig kløne på den fronten) Bildene er altså tatt langt til skogs nærmere kl 21 i slutten av januar.

Bildene til venstre er uten fikling, mens de til høyre er de samme bildene etter en runde i Paint Shop Pro. Jeg må si at jeg er imponert over hvor mye informasjon som var lagret i bildet, men som ikke ble synlig før etter at jeg hadde justert litt. Det øverste bildet er tatt uten blitz, mens det nederste er tatt med. Hvis du klikker på de bildene jeg har fiklet på, så står det litt om hva jeg har gjort med dem.

Bidrag til knappekonkuranse

Petunia har innvitert til å lage knapper til Fotosafarien og jeg klarte ikke å dy meg.  Ikke klarte jeg å begrense meg til ett forslag heller. Petunia: Hvis det bare er ett forslag pr deltager, så gi meg ett hint.

Her er i hvertfall mine forslag:

#gallery-3 { margin: auto; } #gallery-3 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-3 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-3 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */ Bidrag nr 1 Bidrag nr 1 Bidrag nr 2 Bidrag nr 2 Bidrag nr 3 Bidrag nr 3 Bidrag nr. 4 Bidrag nr. 4 Bidrag nr 5 Bidrag nr 5 Bidrag nr 6 Bidrag nr 6
Spam